"Kuldne mask" toob Ida-Virumaale kaks etendust ja galakontserdi

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Lavastusest "Kõik pole kassile vastlapäev" leiab iga vaataja midagi köitvat.
Lavastusest "Kõik pole kassile vastlapäev" leiab iga vaataja midagi köitvat. Foto: Jelena Lapina

Festival "Kuldne mask Eestis" toimub tänavu oktoobris Eestis juba 15. korda. Pärast 12 aasta pikkust pausi on festivali kaardil taas ka Kohtla-Järve: 25. oktoobril saab sealses kultuurikeskuses vaadata Moskva riikliku akadeemilise Mossoveti-nimelise teatri lavastust "Kõik pole kassile vastlapäev". Eelmisel päeval näevad sedasama lavatükki narvalased. Sillamäelasi aga ootab 27. oktoobril Peterburi muusikalise komöödia teatri ja rahvusooperi Estonia artistide galakontsert, mis on pühendatud Georg Otsa mälestusele. Kõik festivaliprogrammis olevad etendused ja muud üritused viiakse läbi sünkroontõlkega eesti keelde. Sellest, kuidas kulgeb ettevalmistus juubelisündmusteks, rääkis festivali direktor Svetlana Jantšek. 

Palju aastaid käis "Kuldne mask" Kohtla-Järvest kaarega mööda. Selgitasite seda sellega, et siin on liiga väike lava. Kas seekord õnnestus leida sobiva formaadiga lavastus?

Püüdsime teha kõik selleks, et teatrihuvilised ka väljaspool Tallinna meie festivalist osa saaksid. Õnneks leidus ka sobiv lavastus, mida saab kohandada väikestele lavadele: Narva Geneva kontserdimajas ja Kohtla-Järve kultuurikeskuses näitame Moskva riikliku akadeemilise Mossoveti-nimelise teatri lavastust "Kõik pole kassile vastlapäev". Valik oli tõepoolest paljuski tingitud tehnilistest võimalustest ja lavaplatside suurusest, eriti Kohtla-Järvel. Juunis käis seal kohapeal Mossoveti teatri tehniliste töötajate rühm, kellega koos otsisime võimalusi mitmesuguste probleemide lahendamiseks, sest meie festivali põhiidee näeb ette, et lavastusi näidataks täpselt samasugustena nagu konkursil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles