Narvas algab ooperifestival

Ilja Smirnov
Copy
Kreenholmi manufaktuuri ühes hoovis on lõppemas lava ja vaatajate tribüünide paigaldus ning algamas Narva ooperipäevade "ContempArt" esinejate ja publiku tarvis katuse paigaldamine.
Kreenholmi manufaktuuri ühes hoovis on lõppemas lava ja vaatajate tribüünide paigaldus ning algamas Narva ooperipäevade "ContempArt" esinejate ja publiku tarvis katuse paigaldamine. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Endise Kreenholmi manufaktuuri ühes hoovis on lõppemas tohutu suure lava ja pealtvaatajate tribüünide paigaldus peagi algavate Narva ooperipäevade "ContempArt" tarbeks. Sellest tuleb juba neljas piirilinna ooperifestival.

Tribüünid mahutavad üle kuuesaja inimese. Narva ooperipäevade direktor ja kunstiline juht Julia Savitskaja rõhutas, et vihma pole karta vaja, sest nii publikukohad kui ka lava hakkavad paiknema kindlalt paigaldatud katuse all.

"Olen saanud tagasisidet, et inimesed pelgavad vihmast ilma, ning seepärast on väga tähtis, et meil saab olema katus ning isegi vihma korral probleeme ei teki. Nii et ei tasu seda üritust mööda lasta," sõnas korraldaja.

Ooperipäevade üritused algavad Kreenholmi manufaktuuri territooriumil paikneval pealaval 30. augustil, Vaba Lava Narva teatrikeskuses aga 28. augustil.

Narva ooperipäevadel on kavas ooperietendused "Dust", "Norma" ja "Orlando", muusikal "Juku" ning ooperigala. Samuti on plaanis väljasõidupäev Mäetaguse mõisa.

Lähemalt saab festivali kavaga tutvuda ooperipäevade ametlikul veebilehel www.narvaopera.ee.

Julia Savitskaja ütles, et mõningatele etendustele pileteid veel jagub, mõni etendus aga on juba välja müüdud. Näiteks on eriti väliskülaliste seas populaarsed "Norma", "Juku" ja ooperigala.

"Üleüldse on ooperifestivalid praegu maailmas väga populaarsed just postindustriaalsetel esinemisplatsidel, meil aga on Kreenholm tunnistatud ka muinsusmälestiseks," märkis Savitskaja festivali pealava asukoha valikut kiites.

Endise Kreenholmi manufaktuuri ühes naaberhoovis etendub endiselt suure vaatajamenuga Tartu Uue Teatri lavastus "Kremli ööbikud". 28. augustil võtavad Narva ooperipäevad "ContempArt" neilt muusikalis-lavalise teatepulga üle. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles