Sõnajalad seljatasid kohtus riigi: Aidu tuulikupargi ehitusload on kehtivad

Copy
Ehkki kohus kinnitas, et ehitusload kehtivad, on kaks juba valminud tuulikut tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti kinnitusel planeeringule mittevastavad ning vaidlus selle üle, kas need tuleb lammutada või ei, jätkub.
Ehkki kohus kinnitas, et ehitusload kehtivad, on kaks juba valminud tuulikut tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti kinnitusel planeeringule mittevastavad ning vaidlus selle üle, kas need tuleb lammutada või ei, jätkub. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Riigikohus ei võtnud menetlusse justiitsministeeriumi määruskaebust Aidu tuulikute kohtuasjas, mis tähendab, et Lüganuse vallavalitsuse väljastatud ehitusload Aidu tuulikupargi rajamiseks on kehtivad, küll ei tähenda see, et kaks juba valmis tuulikut püsti jäävad. 

Riigikohus jättis menetlusse võtmata justiitsministeeriumi määruskaebuse, milles ministeerium ei nõustunud kohtute seisukohaga jätta läbi vaatamata Ida-Viru maavanema 2017. aastal esitatud protest. Protestis taotles maavanem tunnistada kehtetuks ehitusload, mille Lüganuse vallavalitsus andis OÜ-le Aidu Tuulepark tuulikute ehitamiseks. Seega jõustub Tartu halduskohtu kohtumäärus, mille järgi hilines protest sellest kaks aastat varem välja antud ehituslubadele oluliselt.

Protesteerimiseks liiga hilja 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles