Jõhvil on vana vaksalihoonega uus plaan

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi vana ja lagunev raudteejaam on kohalikele poliitikutele olnud aastaid ammendamatu lubaduste allikas, kuid siiani pole tegudeni jõutud.
Jõhvi vana ja lagunev raudteejaam on kohalikele poliitikutele olnud aastaid ammendamatu lubaduste allikas, kuid siiani pole tegudeni jõutud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kui varem on Jõhvi võimud vana raudteejaama hoone taastamisest rääkides rõhutanud, et sinna võiks tulla piirkonna ajalugu tutvustav muuseum, siis nüüd, kui riik on selle idee kohta leigust üles näidanud, rõhutab vald, et raudteejaamast võiks saada regiooni olulisemaid transpordisõlmi. 

Vallavalitsus peab juba mõnda aega kirjavahetust Eesti Raudtee ning mitme ministeeriumiga, saamaks raudteejaama hoonet munitsipaalvaldusse. Põhimõttelist vastuseisu raudteefirma ega riigi poolt pole olnud, kuid nad tahavad teada, mida kavatseb vald selle majaga peale hakata. Sel suvel andis Eesti Raudtee teada, et soovib vabaneda mitmest kasutuseta jaamahoonest − selles nimistus on ka Jõhvi hoone. 

Riik ei toeta muuseumi loomist 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles