Kohtla-Järve kultuurikeskuses näeb teatriteemalist komöödiat

Põhjarannik
Copy
Stseen etendusest "Hullemast hullem".
Stseen etendusest "Hullemast hullem". Foto: Rakvere Teater

Kolmapäeval, 18. septembril kell 19 jõuab Kohtla-Järve kultuurikeskuses publiku ette Elina Purde lavastatud "Hullemast hullem".

Rakvere teatri "Hullemast hullem" on komöödia, kus miski ei suju planeeritult, kus küsitakse, mis saab, kui teatris läheb kõik valesti. Vaatajate ette astuvad harrastusnäitlejaid kehastavad professionaalid Indrek Apinis, Ülle Lichtfeldt, Silja Miks, Anneli Rahkema, Peeter Rästas, Tarvo Sõmer ja Tarmo Tagamets, kes satuvad tõsist lugu jutustades lootusetult segastesse ja halenaljakatesse olukordadesse.

Inglise näitekirjanike ülimenukas eksimuste komöödia on tõeline teatraalsete katastroofide kadalipp, sest kõik, mis saab minna valesti, seda ka läheb. Kõik on justkui valmis ja läbi harjutatud, et 1920ndate keeruline müsteerium "Mõrv Havershami mõisas" etenduda saaks, ent millegipärast lähevad asjad valesti juba enne eesriide avanemist.

Igaüks kaotab vahel iseenda ja ümbritseva üle kontrolli, kuid kuidas tulla välja täbaratest olukordadest teatrilaval? Kuidas päästa esietendus ja kõigest hoolimata lõpuni vastu pidada? Kõiki vaatajarühmi naerutav "Hullemast hullem" on tempokas komöödia, kus ei võeta kordagi jalga pedaalilt ning ei hoita kokku huumori, lavakujunduse ega jahmatamapanevate trikkidega.  

"Kui oled teinud pikalt pead koormavat tööd; oled juba mitu päeva järjest tundnud, et käed kasvavad valest kohast ja miski ei tule hästi välja; oled kindel, et sinu elus on praegu suur ja lai mitte-midagi-ei-ole-tore  ja oleks vaja miskit, mis pingeid maandaks ja lubaks su ajul lihtsalt olla, palun väga.

Eksimuste komöödia "Hullemast hullem" veenab teid, et pole teil seal nii hullu midagi," öeldakse Edasi.org-is ilmunud näidendiarvustuses.

Tükk "Hullemast hullem" kestab 2 tundi ja pilet sinna maksab 14.50 kuni 16.50 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles