Aa küla sai Eesti ristsõnapealinnaks

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Nuti ristsõnaajakirja toimetaja Kaarel Silmato andis Eesti ristsõnapealinna tiitlit tähistava tahvli üle külavanem Helmi Sibritsale.
Nuti ristsõnaajakirja toimetaja Kaarel Silmato andis Eesti ristsõnapealinna tiitlit tähistava tahvli üle külavanem Helmi Sibritsale. Foto: Matti Kämärä

Tiitlid "rand Põhja-Eestis", "mõis põhjarannikul" ning "küla Ida-Virumaal" kasvatasid Aa küla ristsõnapealinnaks. 

Nuti ristsõnaajakirja suve alguses välja kuulutatud ristsõnapealinna võistluse võitis Aa, kes jättis selja taha teised tihedad ristsõnakohad nagu Are, Ikla ja Alu. Viimastest oli populaarsem ka Aseri, kes sai võistlustel auväärse teise koha. Ida-Viru asulatest pääses kümne parema hulka veel samuti Lüganuse vallas asuv Erra. 

"Meil armastatakse välja jagada erinevaid pealinnatiitleid. Miks mitte siis ristsõnapealinna oma," ütles Aa külavanemale pealinnamärgi üle andnud Nuti ristsõnade toimetaja Kaarel Silmato, kes tõdes, et Aa on ristsõnade üks enim küsitavaid kohanimesid ja tiitel täiesti õigustatud. 

Tiitli vastu võtnud Aa külavanem Helmi Sibrits tõdes, et Aa nime puudutav küsimus ristsõnades tekitab temas alati sooja tunde ning lubas tiitlit tähistava tahvli üles panna nii, et see oleks külalistele nähtav. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles