Rakvere teater toob novembris külakostiks kaks etendust

Põhjarannik
Copy
Stseen Rakvere teatri uuslavastusest "Nagu peeglis".
Stseen Rakvere teatri uuslavastusest "Nagu peeglis". Foto: Peeter Rästas

Rakvere teater näitab Kohtla-Nõmmel oma uuslavastust, draamat "Nagu peeglis" ja Kohtla-Järvel noortepõnevikku "Verikambi". 

Rakvere teatri uuslavastus "Nagu peeglis" vaatab inimhinge sügavustesse, rääkides ühe perekonna ausa loo sellest, kuidas raskuste kiuste üritatakse jääda kokku. Maailmakuulsa filmi- ja teatrilavastaja Ingmar Bergmani loo on lavale toonud Madis Kalmet ning seda mängivad Grete Jürgenson, Märten Matsu, Madis Mäeorg ja Tarvo Sõmer.

Hell ja karm Bergman

Vaimsete probleemide käes vaevlev naine, tema arstist mees, naise kirjanikust isa ja kasvuraskustes noorem vend on saanud kokku puhkusesaarel, et veeta idülliline suvi üksteise seltsis. Ühised paadisõidud, ujumised, õhtusöögid, nagu see ka varemalt olnud on. Kuid kaunis perepilt hakkab murenema, tuues ilmsiks igaühe sisemised probleemid.

Perekonda koos hoida üritav Karin vaevleb ise kõige suuremates raskustes, kõikudes perekonna toetusele vaatamata reaalsuse ja palju ahvatlevama paralleelmaailma vahel.

Lavastaja Madis Kalmetit kõnetab selle loo juures inimsuhete mitmeplaanilisus. Tema sõnul on lavastuse põhiteema armastuse ootus, igatsus parema elu ja mõistmise järele.

Draamat purunenud paradiisist on võimalik näha Kohtla-Nõmme rahvamajas kolmapäeval, 6. novembril kell 19. Lavastust ei soovitata alla 15aastastele.

Tume noortepõnevik

Noortele alates 14. eluaastast on mõeldud aga tume noortepõnevik "Verikambi", kus saavad kokku nii teismeliste suhted kui ka müstiline lugu, mis selle ümber lahti hargneb.

Lavastus põhineb Reeli Reinausi hittnoortekal "Verikambi", mis jutustab loo metsa eksinud keskkooliõpilastest. "Verikambi" lavastas Jaanika Juhanson, mängivad Imre Õunapuu, Märten Matsu, Madis Mäeorg, Grete Jürgenson, Helgi Annast, Liisu Krass (külalisena), Laura Niils (Must Kast), Mihkel Kallaste (Must Kast) ja Kristian Põldma (Must Kast).

Etendust mängitakse Kohtla-Järve kultuurikeskuses reedel, 15. novembril kell 13. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles