Kiikla jõulumemmed kutsuvad lustima

Põhjarannik
Copy
Jõulumemmemaa ettevalmistamine käib täie hooga.
Jõulumemmemaa ettevalmistamine käib täie hooga. Foto: Kaidi Sootalu

Kiikla jõulumemmed kutsuvad lapsi ja täiskasvanuid jõulumeeleolust, muinasjuttudest ja käsitööst osa saama.

Esmaspäeval avaneb Kiikla rahvamajas kaheks nädalaks jõulumemmemaa, kuhu oodatakse külla nii lapsi kui täiskasvanuid.

Rahvamaja juhataja Ruth Linnardi sõnul on ettevalmistused täies hoos ja osa rahvamajast − fuajee ja teine korrus − muutub lähipäevil muinasjutuliseks jõulumaaks.

"Me ei taha seda ainult endale hoida, vaid oleme avatud ka külalistele. Hakatuseks näitame Kristjan Kundla tehtud videot, kus selgub, miks jõuluvana on kodust ära läinud ja kuhu ta õieti läks. Seejärel jagame grupid kaheks, järgemööda lüüakse kaasa muinasjututelgis, käsitöönurgas ja kööginurgas. Kaasalöömine tähendab tõepoolest koostegemist: ka muinasjututelgis ei loeta üksnes juttu ette, vaid kõik saavad tegelastena osaleda. Käsitöönurgas pakume mitmesuguseid tegevusi looduslike materjalidega; see, mida kööginurgas teha saab, jäägu üllatuseks − igatahes mitte piparkooke."

Lumise näo saab jõulumaa suuresti tänu Sõmerus asuvale firmale, kes oma tootmises tekkivaid ülejääke − iseäranis vatiini − rahvamajas tegutsevatele Maadaami näputöömeistritele lahkelt on annetanud.

"Sellest vatiinist on sündinud nii lumememmed kui pehmed ja soojad lumepallid, millega jõulumemmemaal märki saab visata," ütles Linnard.

Suveniiriletist saab osta jõulukingitusi (puha kohalik käsitöö), loteriis, kus iga loos võidab, on võitudeks samuti käsitöötooted.

Kuna jõulumemme abilised lumememmed toimetavad jõulumaal vabatahtlikena põhitöö kõrvalt, siis on oluline, et külastajad end kindlasti enne registreeriksid.

Esmaspäevast reedeni kell 10, 12 ja 14 oodatakse koolide, lasteaedade ja asutuste kuni 20-liikmelisi lastegruppe, nädalavahetustel saab tulla perega, siis algab programm kell 11, 13 ja 15. Jõulumemmemaa pilet maksab 5 eurot (kuni kaheaastastele lastele piletit ostma ei pea).

Grupi või pere saab külastuseks kirja panna aadressil kiikla.ee või helistades jõulumemm Ruthile telefonil 5190 2091. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles