Zagadka näitas "Talentide saluudi" superfinaalis kõrget taset

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Tants "Neiud tema peas" tõi Zagadka vanematele kasvandikele tugevaimate konkursil esimese astme laureaadi tiitli.
Tants "Neiud tema peas" tõi Zagadka vanematele kasvandikele tugevaimate konkursil esimese astme laureaadi tiitli. Foto: Erakogu

Kohtla-Järve koolinoorte loomemaja akrobaatikaringi Zagadka vanem rühm pälvis suvel Sotšis rahvusvahelisel festivalil-konkursil "Talentide saluut" ühes peaauhindadega ka õiguse osaleda laureaatide konkursil. See toimus möödunud nädalal Peterburis ning kohtlajärvelased kinnitasid seal taas oma kõrget taset, täiendades oma auhinnakogu kulla ja hõbedaga.

Peterburi kogunes eri linnadest ja riikidest 2500 osavõtjat, konkurss kestis kolm päeva ning toimus neljas saalis ja kümnes nominatsioonis. Zagadkat esindas üheksa tantsijat.

"Nii kõva konkurentsi pole me seni kogenudki," ütlesid kollektiivi juhendajad Marina Ravlussevitš ja Natalja Abramova pärast meelierutavat reisi.

Marina Ravlussevitš märkis, et Zagadka ei osale "Talentide saluudil" esimest korda ning neil on tulnud tunda nii võidurõõmu kui ka kaotusekibedust.

"See on üks köitvamaid tantsufoorumeid: osalejate arv kerkib iga aastaga, nagu ka tantsijate meisterlikkus − konkurents üha kasvab," kinnitas ta. "Laureaatide konkursile kutsutakse kõige tugevamad kollektiivid. Tänavu tõi üks tuttav koreograaf Moskvast kohale kaks vagunitäit kasvandikke, üks kollektiiv aga saatis lavale korraga 28 tantsijate paari!"

Zagadka tantsijad valmistusid konkursiks kaua, ent nende sõit oleks äärepealt ära jäänud: e-viisat vormistades oli ühe tüdruku nimi valesti kirjutatud ning piirivalvurid ei lasknud teda seetõttu üle piiri. Dokumendid tuli sõna otseses mõttes käigu pealt ümber vormistada, ent kõik läks siiski õnneks ja tantsijad jõudsid õigeks ajaks Peterburi.

Kohtlajärvelased võistlesid Gorki-nimelise kultuurimaja laval, galakontsert toimus aga populaarses Oktjabrski kontserdimajas, mis mahutab ligikaudu 4000 inimest. Tol päeval ei olnud saalis ühtegi vaba kohta.

Auhinna pälvisid kõik kolm Zagadka tantsu: "Neiud tema peas" tunnistati estraaditantsude kategoorias esimese astme laureaadiks, teise astme laureaatideks valiti rahvaliku stiliseeringu kategoorias "Moldova tants" ja nüüdiskoreograafia kategoorias kompositsioon "Piiri peal".

Edu küll tiivustab, ent tantsijate juhendajad kinnitavad, et nad ei käi säärastel konkurssidel mitte auhindu taga ajamas, vaid iseennast näitamas, oma jõudu proovile panemas ja kogemusi saamas. Ning iga esinemiskorraga muutuvad noored tantsijad üha enesekindlamaks.

""Talentide saluudil" saavutatud edu on väikene võit raskuste üle ning stiimul ka edaspidi midagi uut luua, katsetada, otsida ja edasi areneda," kinnitavad koreograafid. "Juba saime me kutse kevadel Moskvas toimuvale konkursile."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles