VIDEO Opositsioon esitas meeleavaldajate toel Lüganuse vallajuhtidele umbusaldusavaldused (1)

Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Samal ajal kui sadakond meeleavaldajat teisipäeva õhtul Lüganuse vallavalitsuse ees trummide põrinal nõudis vallavanema mahavõtmist, andis opositsioon üle umbusaldusavaldused nii vallavanemale, volikogu esimehele kui ka  aseesimehele. 

Õhtul kell 17 alanud meeleavaldusele  kogunes sadakond inimest, kes nõudsid  valjuhäälselt vallavanema Viktor Rauami ja vallavalitsuse tagasiastumist. 

Samal ajal toimuinud  volikogu istungi alguses esitasid  opositsioonis olevad saadikud umbusaldusavaldused nii vallavanem Viktor Rauamile, kui volikogu esimehele Dmitri Dmitrijevile ja ka  aseesimees Enno Vinnile.

Umbusalduste peamine ajend oli opositsiooni hinnangul Kiviõli 1. keskkooli direktori Heidi Uustalu põhjendamatu ametist tagandamine ning koolipere ja kogukonnaga mittearvestamine. 

Hääletamine  toimub järgmisel volikogu istungil. Lüganuse volikogus on võimuliidul 10 ja opositsioonil 9 häält.  Praeguste võimude kukutamiseks on opositsioonil vaja saada koalitsiooni oma leeri vähemalt üks saadik. 

Pärast volikogu istungit toimunud võimuliidu saadikute ja kohalike ettevõtjate kohtumisel osalenud ettevõtja  Andrus Talsi sõnas, et mingi lähenenemist ei toimunud, kuna vallajuhid ei leidnud, et  Heidi Uustalu koolijuhi kohalt tagandamine olnuks viga. Samuti ei näinud nad põhjust ise ametist taandumiseks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles