"Väike laul suurele lavale" tõi kontserdimajja täissaali

Põhjarannik
Copy
Kontsert lõppes Olav Ehala/Juhan Viidingu "Kodulauluga", mida esitasid kõik solistid.
Kontsert lõppes Olav Ehala/Juhan Viidingu "Kodulauluga", mida esitasid kõik solistid. Foto: Matti Kämara

Kohtla-Järve gümnaasiumi korraldatud omaloominguliste laulude kontsert "Väike laul suurele lavale" tõi Jõhvi kontserdimajja 16. detsembril täissaali ning andis noortele solistidele Narvast Iisaku ja Kiviõlini võimaluse esineda.

"Enne kontserti oli ärevus sees kõigil, nii noortel kui ka juba kogenud juhendajatel. Vaid mõned minutid enne kontserdi algust kogunesime kontserdimaja green room´i, tegime energiaringi, kuulsime viimaseid julgustavaid lauseid ning astusime enesekindlalt lavale teadmisega, et oleme nii palju vaeva näinud just selle õhtu nimel ja kaotada pole enam midagi.

Kontserdi noorim solist Adeele Tammeoja oli sümboolselt Kiviõli 1. keskkoolist, mille toetuseks kõlas eraldi pöördumine.
Kontserdi noorim solist Adeele Tammeoja oli sümboolselt Kiviõli 1. keskkoolist, mille toetuseks kõlas eraldi pöördumine. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kontserdi meeleolu oli südamlik ja rahva poolt oli tunda siirast kaasaelamist. Laval olles on küll valgustid nii eredad, et publikut on vaevu näha, kuid see energia ja emotsioon, mis kuulajatest õhkus, oli nii tugev, et jõudis pimestatusele vaatamata meie hinge," räägib Helen Kärt Käbin, kes mängib kooli noorteorkestris klaverit ja esines kontserdil ka omaloomingulise lauluga "Miski jääb lõpuni puudu" Doris Kareva sõnadele.

Ragnar Paas, Kirill Pavlov ja Polina Šuvalova moodustavad vaid neljandiku Kohtla-Järve gümnaasiumi noorteorkestrist.
Ragnar Paas, Kirill Pavlov ja Polina Šuvalova moodustavad vaid neljandiku Kohtla-Järve gümnaasiumi noorteorkestrist. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Oli äärmiselt meeldiv, et noorte loominguliste otsingute krooniks, pingutusele ja tihedale harjutusperioodile, mis tipnes suurel laval esinemisega, oli tulnud nii palju pealtvaatajaid: üle 500 inimese. See oli suur tunnustus noortele ja orkestrile. Enamikule oli nii suurel laval esinemine esmakogemus. Eriti solistidel Ida-Virumaa koolidest ning ka orkestri liikmetel.

Eks esinemisnärv tegi ka oma töö ning nii mõnelgi esinejal võttis jala võbisema ja suunurgad allapoole, astudes 500 pealtvaataja ette prožektorite valgusesse. Aga see oli kogemus − ja kuidas kogemusi muud moodi saada, kui praktiseerides.

Üks kontserdi konferansjee oli Kohtla-Järve gümnaasiumi särav eesti humanitaarainete õppetooli juhataja asetäitja, eesti keele ja kirjanduse õpetaja Eliisa Puudersell.
Üks kontserdi konferansjee oli Kohtla-Järve gümnaasiumi särav eesti humanitaarainete õppetooli juhataja asetäitja, eesti keele ja kirjanduse õpetaja Eliisa Puudersell. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Esinejate vaatest kõige toredam oli see, et koos korraldusmeeskonnaga ligi 40-liikmeline tiim tundis end ühtsena ning oli äärmiselt motiveeritud ja üksteist toetav," ütles ürituse vedur, kooli direktor Hendrik Agur pärast kontserti.

"Lavalt kontserti jälgides ja juhtides on muidugi raske objektiivset hinnangut anda, kuid oli erakordselt meeldiv jahmatus, et kogunes peaaegu täissaal. Kõik esinejad tegid oma sooritused-etteasted mitmekordselt paremini ja hingestatumalt kui eelnenud proovides. Kindlasti olid kohased ja armsad koolirahutus(t)e hetkeseisu arvestades Kiviõli 1. keskkooli abituriendi Stella Sauli soojad ja inimlikult siirad sõnad kooli- ja kodurahu teemadel. Paljusid kontserdil kõlanud laule kuulevad sel laupäeval juba ka narvakad Vabal Laval," rääkis Neeme Kuningas, kes oma koolitet häälega lisas kontserdile professionaalsust.

Kuninga ja orkestri juhi Teno Kongi monumentaalne teos "Kivi põlemine" avas uhke kontserdi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles