VKG esseekonkursi võitja kirjutas kirja Greta Thunbergile

Põhjarannik
Copy
Narva keeltelütseumi õpilane Sofija Kuzmina kirjutas võidutööks osutunud essee kirjana Greta Thunbergile.
Narva keeltelütseumi õpilane Sofija Kuzmina kirjutas võidutööks osutunud essee kirjana Greta Thunbergile. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Viru Keemia Grupi korraldatud õpilaste esseekonkursi võitis Sofija Kuzmina, kes tõi 16aastasele maailmakuulsale Rootsi kliimaaktivistile kirjutatud kirjas välja põlevkivitööstuse pluss- ja miinuspooled. 

Narva keeltelütseumis õppiv Kuzmina rääkis, et kirja kirjutamist Greta Thunbergile võttis ta esialgu naljana, kui arutas koos oma õpetajaga essee kirjutamise ideid. "Ma ise ei võtnud seda alguses tõsiselt, aga õpetaja arvas, et see on hea mõte," rääkis ta. 

Konkursil esikoha võitnud töö "Põlevkivita Ida-Virumaa" esimeses pooles arutleb Sofija Kuzmina Grete Thunbergi tõstatatud kliimaprobleemide üle ja toob seejärel välja, mida tähendaks tema kodukandi jaoks põlevkivitööstuse kiire lõpetamine. "Enne kirjutama asumist lugesin läbi päris palju nii keskkonnaga kui põlevkivi kasutamisega seotud materjale. Rääkisin ka oma vanematega, kes töötavad elektrijaamades," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles