Jõhvi kunstikooli õpilased olid edukad kunstikonkursil Hiinas

Põhjarannik
Copy
Pronksi pälvinud Evelina Seimar, kulla pälvinud Anastassia Pavlenko ning diplomi saanud Ksenja Kaširova ja Jannika Korolkova.
Pronksi pälvinud Evelina Seimar, kulla pälvinud Anastassia Pavlenko ning diplomi saanud Ksenja Kaširova ja Jannika Korolkova. Foto: Matti Rautso

Jõhvi kunstikool saatis mullu oma õpilaste tööd Hiinas toimunud 49. kooliõpilaste kunstinäitusele, kus osales noori kunstnikke 41 riigist.

Õpetaja Aira Rautso õpilane Anastassia Pavlenko pälvis näitusel värvilise linoollõikega "Rütmika" kuldmedali ja õpetaja Irina Baleva-Stüfi õpilane Evelina Seimar tušijoonistusega "Kull" pronksi. Diplomid pälvisid Ksenja Kaširova (A. Rautso) ning Jannika Korolkova ja Konstantin Zaitsev, kes on mõlemad I. Baleva-Stüfi õpilased.

Praegu Jõhvi gümnaasiumi 10. klassis õppiv Anastassia Pavlenko, kes lõpetas Jõhvi kunstikooli juba tunamullu, ütles, et säärane tunnustus tuli talle suure üllatusena. Töö, millega ta konkursil osales, oli osa tema kunstikooli lõputööst, mis koosnes neljast linoollõikest. Neiu ei tea veel, kas ta pärast gümnaasiumi suundub kõrgkooli disaini õppima, aga praegu tegeleb ta custom-tehnikaga, kus maalitakse kangale. Ta sõnas, et kunst on siiani suur osa tema elust.

Lisaks kuldmedalile said tunnustatud õpilased ja kataloogid, kus on nende hinnatud tööde reprod sees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles