Peeter Laul: "Tundub, et olen leidnud endale sobiva viisi, kuidas Beethovenit esitada. Teda on ikka huvitav mängida ja kogu aeg peab mõtlema, sest alati toimub ses muusikas midagi ootamatut. Tegu on üldse kõige intellektuaalsema, targema heliloojaga ilmas. Ta ei kirjutanud ühtegi nooti ilma mõtteta. Ta on alati erinev ja suudab kogu aeg üllatada."
Peeter Laul: "Tundub, et olen leidnud endale sobiva viisi, kuidas Beethovenit esitada. Teda on ikka huvitav mängida ja kogu aeg peab mõtlema, sest alati toimub ses muusikas midagi ootamatut. Tegu on üldse kõige intellektuaalsema, targema heliloojaga ilmas. Ta ei kirjutanud ühtegi nooti ilma mõtteta. Ta on alati erinev ja suudab kogu aeg üllatada." Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

8. jaanuaril avas Eesti juurtega Peterburi pianist Peeter Laul Jõhvi kontserdimaja kammersaalis kolme Beethoveni sonaadiga ühele maailma olulisemale heliloojale pühendatud aasta. Mees ütleb, et tuleb alati Eestisse esinema, kui kutsutakse, sest tegu on tema esivanemate maaga.

Sõitsite eile perega Vilniusest Mäetagusele. Kui eelmine kord teiega intervjuu tegin, oli teie tütar Anna aastane. Kui vana ta nüüd on?

Anna on juba 11aastane. 

Kommentaarid
Copy