Utria dessant toob rajale Eesti liitlased

Põhjarannik
Copy
Nagu varasematelgi aastatel, tuleb võistlejatel ka sel korral läbida kontrollpunkte ning lahendada seal erinäolisi ülesandeid.
Nagu varasematelgi aastatel, tuleb võistlejatel ka sel korral läbida kontrollpunkte ning lahendada seal erinäolisi ülesandeid. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sel nädalal toimuv luurevõistlus Utria dessant toob rajale 30 võistkonda, kelle seas on esindatud kõik need Eesti liitlased, kes kohapeal olemas. 

Neljapäeva õhtul kell 20 Jõhvist startiv Utria dessant kestab traditsiooniliselt kaks ööd ja nende vahele jääva päeva. Kokku läbitakse võistluse jooksul 70-100 kilomeetrit ning lahendatakse nii traditsioonilisi kui ka ootamatuid ülesandeid 16 kontrollpunktis. 

"Sel aastal on kõige suurem küsimärk see, mida selga panna," tõdes võistluste korraldaja Meelis Rätsep, kelle sõnul ei ole võistlus veel kunagi nii soojades tingimustes toimunud. See tähendab, et liikumiseks tuleb valida õhemad riided, et üleliia palav ei hakkaks, aga samas panevad üleväsimus ja pikad ooteajad kindlasti külmetama. "Meil on olnud lumevaeseid aastaid, mil suuskadega pole saanud minna. Aastaid, mis on olnud porised ja vihmased. Aga sellist, kus ilm on umbes sama soe kui jaanipäeval ja kõik on roheline, ei ole olnud," ütles ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles