Eesti kõige lennukama nimega näitekirjanik

Teet Korsten
Copy
Urmas Lennuk: "Olen alati rohkem Shakespeare'i ebaväärika teatri austaja, kus vaatajad jõid veini ja elasid häälekalt kaasa kõigele, mis laval sündis. Ja olen alati olnud natuke segaduses Tšehhovliku teatriga, kus vaataja peab olema ülikonnas, väljapeetud ja kunstile orienteeritud ning kus kunsti nimel võib kunstnik ka perekonna hüljata ja surra."
Urmas Lennuk: "Olen alati rohkem Shakespeare'i ebaväärika teatri austaja, kus vaatajad jõid veini ja elasid häälekalt kaasa kõigele, mis laval sündis. Ja olen alati olnud natuke segaduses Tšehhovliku teatriga, kus vaataja peab olema ülikonnas, väljapeetud ja kunstile orienteeritud ning kus kunsti nimel võib kunstnik ka perekonna hüljata ja surra." Foto: Rakvere Teater

Kuna kolmapäeval, 15. jaanuaril kell 19 näeb Jõhvi kontserdimajas Urmas Lennuki kirjutatud ja lavastatud Rakvere teatri lavalugu "Paunvere poiste igavene kevade", mis on inspireeritud Oskar Lutsu teostest, võtsime ühendust viljaka näitekirjaniku ja lavastajaga, et tema loome kulisside taha kiigata.

Sinu perekonnanimi Lennuk kõlab nagu pseudonüüm. Kas oled selle päritoluga tuttav?  

Neid variante on mitu, aga suguvõsas armastatakse kõige rohkem kõnelda esivanema töökusest ja hoogsusest, mis koondus sõnasse "lennukas" − hoogne. Ilmselgelt pole tegemist lennukiga praeguses mõistes, sest lennumasinat märkiv nimisõna tekkis eesti keelde kõvasti hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles