Ants Liimets – Ida-Virumaa kõige kogenum bürokraat

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Ants Liimetsa kinnitusel on linnalegend, et teda on reformierakondlasena keskerakondlikus linnavalitsuses tööl hoitud ainult tänu sellele, et ta valdab paljude võtmeisikute kohta huvitavat informatsiooni.
Ants Liimetsa kinnitusel on linnalegend, et teda on reformierakondlasena keskerakondlikus linnavalitsuses tööl hoitud ainult tänu sellele, et ta valdab paljude võtmeisikute kohta huvitavat informatsiooni. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eelmise aasta lõpus andis oma kabineti võtme ära Eesti staažikamaid ametnikke, Narva linnasekretär Ants Liimets (65). Ta ütleb Põhjarannikule antud intervjuus, et pärast seda, kui ta linnavalitsusest lahkus, on ta vererõhk märgatavalt langenud. Muheda olemisega Liimets võib lõputult jutustada lugusid oma juhtumistest piirilinnas ning võimalik, et kunagi saab nendest põhjalikumalt lugeda tema elulooraamatust. 

Kas võite nüüd lõpuks välja öelda põhjuse, miks nii ootamatult ja äkki otsustasite ametist lahkuda pärast seda, kui olite rohkem kui 25 aastat Narva linnasekretärina töötanud?

Olin juba poolteist aastat olnud pensionieas ja kui ma mullu 1. juulil haiguspuhkuselt tulin, tegi linnapea mulle ettepaneku lahkumisavaldus kirjutada. Ettepanek oli väga hea, lubati maksta kuue kuu palk. Mina ütlesin, et ei kirjuta niikaua, kui Narvas on veel alles Daumani ja Tiimanni tänavanimed. Siis läks aega mööda ja ma tahtsin välja võtta oma saamata jäänud puhkust. Mul olid ka perekondlikud põhjused: mu tädi suri möödunud aastal Kanadas ja tema põrm toodi Eestisse. Pidin organiseerima ka tädi matust. Umbes samal ajal lahkus ka mu vend ja matused olid korraga kahele. Siis kirjutasingi avalduse.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles