Film metsa poole linnamehest tõi Amadeusi kinno täissaali

Teet Korsten
Copy
Jaan Tootsen: "Jüssi eelnõue oli, et filmis oleks esimesel kohal Eestimaa loodus − et film poleks kindlasti eelkõige temast, vaid et tema on ka seal. Leian, et see oli väga tore ja hea mõte."
Jaan Tootsen: "Jüssi eelnõue oli, et filmis oleks esimesel kohal Eestimaa loodus − et film poleks kindlasti eelkõige temast, vaid et tema on ka seal. Leian, et see oli väga tore ja hea mõte." Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Varem "Ööülikoolidega" end Eesti kultuurilukku jäädvustanud Jaan Tootsen on maha saanud kauni filmiga "Fred Jüssi. Olemise ilu", mis kõneleb lisaks lausa religioossele lähenemisele loodusele ka n-ö molutamiskultuurist, mis võimaldab meil olulise tarvis aega maha võtta.

Juhatasid äsja sisse oma filmi "Fred Jüssi. Olemise ilu" Jõhvi kontserdimaja kinos Amadeus, kusjuures filmi operaator Joosep Matjus ütles enne filmi, et "hea film räägib ise enda eest". 

[Sekkub operaator Joosep Matjus, kes täpsustab, et tegu on Peeter Toominga ütlusega  T.K.] Jah, enne filmi pole vaja midagi rääkida. Sa ise ütlesid geniaalse mõtte, kui enne telefoni teel rääkisime: "Alati on väga kahtlane, kui mingi film on väga populaarne."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles