Festival "Meid sidus muusika" tõi kokku 80 esitajat ja täissaali

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Ahtme kunstide kooli ansambel RYAN leidis festivalil endale palju uusi austajaid.
Ahtme kunstide kooli ansambel RYAN leidis festivalil endale palju uusi austajaid. Foto: Pauline Agu

Juba 23. korda Kohtla-Järve koolinoorte loomemajas toimunud traditsiooniline Ida-Virumaa muusikafestival "Meid sidus muusika" kinnitas, et ka aastakümneid hiljem on festivali traditsioonid endiselt au sees ning üritus ise ei ole oma populaarsust kaotanud.

Festivalist "Meid sidus muusika" osavõtjad võivad esitada igasugust muusikat: tänapäeva heliloojate teoseid, klassikat ja omaloomingut. Võimalik, et just tänu sellele pole huvi konkursi vastu hääbunud, paljudele algajatele muusikutele aga saab jaanuarikuisest kohtumisest nende muusikalise karjääri algus. Mõni neist oli aja jooksul juba nii palju arenenud, et tõi publiku ja žürii ette oma kasvandikud, näiteks Kirill Pavlov.

Tänavu laekus korraldajatele ligi kolmkümmend osalussoovi, lavale aga astus päeva jooksul üle 80 esitaja: ansamblid, duetid ja solistid. Paljud konkursist osavõtnutest on festivali alalised osalised, ent oli ka uustulnukaid: Kohtla-Järve kultuurikeskuse vokaalansambel Illusio, Jõhvi kultuuri- ja huvikeskuse bänd, Ahtme kunstide kooli kollektiiv ja ansambel Dead Flesh.

"Täissaal teeb alati rõõmu, kuid veelgi rohkem rõõmustab see, et iga kord näeme publiku seas nii konkursist osavõtjate eakaaslasi kui ka üha rohkem täiskasvanuid: vanemaid, sõpru, õpetajaid ja lihtsat asjahuvilisi linnaelanikke," ütles festivali korraldaja Tatjana Levina.

Konkursist osavõtnuid hindas professionaalne žürii, kuhu kuulusid pedagoogid ja muusikud Valeri Antonov, Vladimir Jermakov ja Aleksandr Kurnossov. Parimaks kitarristiks tunnistati Mark Kartamõšev, basskitarristiks Kirill Pavlov, klahvpillimängijaks Angelika Hainatskaja, trummariks Alex Ott ja vokalistiks Paula Lass. Autasu parima arranžeeringu eest pälvis Kirill Pavlovi juhendatav ansambel Dead Flesh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles