Amet käskis Sõnajalgadel Aidu tuulikute labad ära korjata

Põhjarannik
Copy
Vendade Sõnajalgade ettevõte Eleon Green on riigiga Aidu tuulepargi asjus vaielnud pikka aega. Kohus on leidnud, et vaidlusalased ehitusload on kehtivad, kuna nende vaidlustamine ei toimunud tähtajal.
Vendade Sõnajalgade ettevõte Eleon Green on riigiga Aidu tuulepargi asjus vaielnud pikka aega. Kohus on leidnud, et vaidlusalased ehitusload on kehtivad, kuna nende vaidlustamine ei toimunud tähtajal. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) tegi 10. veebruaril OÜ-le Eleon Green ettekirjutuse eemaldada Aidu tuuleparki püstitatud tuulikult nr 5 labad, mis väidetavalt segavad ka mittetöötavas olekus riigikaitse eelhoiatussüsteemi töövõimet.

TTJA on alates 2019. aasta märtsist Aidu tuulepargi osas läbi viinud põhjaliku järelevalvemenetluse, analüüsinud arendaja esitatud tuulikute mõjuanalüüse, kaalunud kompromissettepanekuid ja korduvalt tutvunud kaitseministeeriumi valduses olevate ohuhinnangutega. Kaitseväe eelhoiatussüsteemi toimimise seisukohalt on endiselt kriitilise tähtsusega, et riigikaitse eelhoiatussüsteemide töövõime oleks tagatud, teatas amet.

"Menetluse käigus on saanud selgeks, et oht riigi julgeolekule on reaalne ja see on juba realiseerunud, Aidu tuuleparki püstitatud tuulikud segavad riigikaitseliste eelhoiatussüsteemide tööd ning lisaradari ostmiseni läheb mitu aastat. Kuna riigi julgeolek on esmatähtis ja ükski arendaja pakutud lahendus ei kõrvalda täna ohtu riigi julgeolekule, siis tuleb tuuliku nr 5 küljest maha võtta selle labad," sõnas TTJA ehitusosakonna juhataja Kati Tamtik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles