"Uno Loobil oleksid kulmud kerkinud"

Peeter Lilleväli
Copy
Ansambel Bliss on noortekollektiivina, kus koosseis vahetub, juhendaja Jekaterina Minajeva juhatusel latti kõrgel hoidnud ja seda pidevalt ka kõrgemale tõstnud.
Ansambel Bliss on noortekollektiivina, kus koosseis vahetub, juhendaja Jekaterina Minajeva juhatusel latti kõrgel hoidnud ja seda pidevalt ka kõrgemale tõstnud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval peeti Tammiku rahvamajas 19. korda maakondlikku ansamblite ja solistide päeva. Seekordseks teemaks oli tänavu üheksakümnenda verstapostini jõudev Uno Loop, nii et iga esineja pidi ühe laulu esitama tema repertuaarist. 

"Uno puhul tuli alati vaadata kulme. Kui need kerkisid, oli ta õpilase sooritusega rahul; kui ei, siis langesid allapoole. Täna oleks tema kulmud küll olnud enamiku ajast lausa juuksepiirini tõusnud," ütles Uno Loobi õpilane ning seekordse laulupäeva külaline ja ühtlasi žürii liige, laulja Siiri Känd. 

Kokku oli seekord esinejaid kümme. Neist enamik laulis Uno Loobi laule eesti keeles, kuid kõlas ka soome keel ning Narva ansambel Nadežda oli lasknud hiti "Korraks vaid" salmiosadele koguni spetsiaalselt venekeelse tõlke teha. Nagu ikka, selgitati isekeskis välja publiku lemmikud. Ansamblitest pälvis selle tiitli nagu hulk kordi varemgi Tammiku segaansambel. Sooloesinejate puhul aga läks tihedaks rebimiseks Hannes Konsa ja Mirtel Põdra vahel. Napilt tuli esimeseks Hannes, kelle teine laul "Jumal elab pealinnas" oma päevakajalise kriitikaga andis protestilaulu mõõdu välja. 

Žürii eesotsas Siiri Kännuga valis välja ka oma lemmikud. "Olen žüriide töös osalemises vana kala, aga täna oli tõeliselt keeruline, sest esinejad olid väga erisugused," ütles Känd. Nii tuligi mängu X-faktor. "Lauldes peab mõtlema, kellele ma seda teen: endale, publikule või sõuna. Läbi mõtlema kostüümid ja pakkuma publikule täispaketti," andis ta nõu.

Žürii märkis ära Tammiku segaansambli kui parimate kostüümidega professionaalse kollektiivi. Parimaks artistiks pärjati Aleksandr Lassikov. Parim solist oli žürii meelest Mirtel Põdra, kellele ennustati laulumaailmas suurt tulevikku. 

Eelmisel aastal valmistati trükifirmas kogemata ka grand prix´ diplom ning sellest äpardusest on nüüd saamas laulupäeva lahutamatu osa. Žürii arvates vääris seda vokaalansambel Bliss.  

Järgmisel aastal tähistab maakondlik ansamblite ja solistide päev oma ümmargust sünnipäeva. "Eks selleks puhuks mõtleme kohustusliku laulu tarvis välja mõne hästi vahva teema," ütles ürituse korraldaja Heli Vähk. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles