Algajad maalikunstnikud tegid debüüdi galeriis Ruut

Põhjarannik
Copy
Esimese näituse avamine: erutav ja veidi hirmutav.
Esimese näituse avamine: erutav ja veidi hirmutav. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve kunstide kooli galeriis Ruut avati neljapäeval täiskasvanute kunstiringi õpilaste esimene näitus. Täiskasvanud õppijate rühma juhendab alates möödunud aastast kunstnik ja kunstiõpetaja Sergei Tsaregorodtsev.

Kohtla-Järve kunstide kooli kunstiosakonna juhataja Aarne Hanni ütles, et täiskasvanute rühma polnud nende koolis üle kümne aasta, kuna õpetajad on olnud liiga ülekoormatud ning lisatundide jaoks ei jagunud aega. Kuid nende kollektiiviga liitus Kiviõlist Kohtla-Järvele kolinud kunstnik Sergei Tsaregorodtsev, kes avaldas soovi tegelda lisaks lastele ka täiskasvanutega.

Täiskasvanute kunstirühmas käib praegu 12 inimest vanuses 16-60 eluaastat ja vanemaidki. "Peaaegu kõik nad alustasid nullist. Sellistel puhkudel proovitakse tavaliselt kõigepealt maalida pastellide ja guaššidega, kuid mina otsustasin lähenemist täielikult muuta ning pakkusin neile kohe õlivärve," rääkis Tsaregorodtsev. "Seega oli meil keeruline ülesanne. Mis sellest välja tuli, see jäägu vaatajate otsustada."

Kolleegid tunnevad Tsaregorodtsevi õpilaste edusammude üle siirast rõõmu, ekspositsioon aga kinnitab, et nende töö on olnud viljakas: näitusele on pandud 45 teost.

Tsaregorodtsev lisas, et võib-olla tekitab see näitus kelleski soovi ka ise maalimist proovida. "Siis tere tulemast!" kutsus ta. "Ei pea isegi uue õppeaasta algust ära ootama − kooli uksed on avatud, täiskasvanute tunnid toimuvad teisipäeviti."

Näitus jääb avatuks 9. märtsini. Sissepääs galeriisse on tasuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles