Eesti sünnipäevapeo külalised said kingiks rahvusvärvides helkuri

Põhjarannik
Copy
Narva eesti gümnaasiumis toimunud aktuse üllatusesinejaks olid linna ratastoolitantsijad mittetulundusühingust Matveika.
Narva eesti gümnaasiumis toimunud aktuse üllatusesinejaks olid linna ratastoolitantsijad mittetulundusühingust Matveika. Foto: Ilja Smirnov

Narva eesti selts ja Narva eesti gümnaasium pidasid maha südamliku Eesti riigi sünnipäevapeo koos kõige sinna juurde kuuluvaga: kõned, laulud-tantsud, sünnipäevatort ja kingitused.

Üllatusesinejateks olid linna ratastoolitantsijad mittetulundusühingust Matveika. Üheks liigutavamaks hetkeks oli, kui ratastoolitantsijad esitasid koos Narva eesti gümnaasiumi tantsuringiga Päikeseratas ja Narva eesti seltsi tantsurühmaga Värtnad Ruja kullavaramusse kuuluva "Eesti muld ja Eesti süda".

"Matveika esinemised läksid nii südamesse, et kõigil olid silmad märjad," muljetas Narva eesti seltsi juhatuse liige Kairi Johannes.

Ühislauluna lauldi "Mu isamaa armas", üheskoos tantsiti "Kaks sammu sissepoole". Pärast eeskava ootas külalisi traditsiooniliste eesti suupistetega kohvilaud ning sünnipäevatort.

Kõik 120 külalist said kingiks Narva eesti seltsi liikme Irina Veeremäe käsitööna valminud rahvusvärvides helkuri. "On ju ühe riigi kõige suurem rikkus tema rahvas. Ja kui rahvas on turvaliselt hoitud ja kaitstud, siis ongi kõik hästi. Nii et iga osaleja sai kaasa killukese turvatunnet," selgitas Kairi Johannes. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles