Lüganuse vallavanema tagandamise katse luhtus

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Täna õhtul Lüganuse volikogus toimunud umbusaldushääletuse tulemusel jäi vallavanem Viktor Rauam häältega 10:9 ametisse.
Täna õhtul Lüganuse volikogus toimunud umbusaldushääletuse tulemusel jäi vallavanem Viktor Rauam häältega 10:9 ametisse. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lüganuse vallavanem Viktor Rauam jääb ametisse, sest neljapäeva õhtul toimunud umbusaldushääletus näitas, et tal on volikogus toetajaid ühe võrra rohkem kui vastaseid. 

Rauami umbusaldamise poolt hääletas 9 ja vastu 10 volikogu liiget. 

Volikogus opositsiooni kuuluv endine vallavanem Andrea Eiche sõnas enne hääletust, et Rauam ei vääri pärast Kiviõli 1. keskkooli juhita jätmist keset õppeaastat vallavanema kohta. 

Rauam ütles, et ei näe endal süüd, kuna pärast eelmise direktori  Heidi Uustalu päeva pealt vallandamist, oli määratud ametisse asendaja. 

Lüganusel võimuloleva Keskerakonna ja Isamaa fraktsioonide esindajad Dmitri Dmitrijev ja Marja-Liisa Veiser kinnitasid mõned päevad tagasi Põhjarannikule, et toetavad Rauamit.

"Opositsiooni etteheide vallavanemale on osa poliitilisest võitlusest võimu vahetamise eesmärgil, ei midagi rohkemat," ütles Dmitrijev. "Tänase päeva seisuga on uus koolijuht tööle võetud, koolis säilib rahu ning õppeprotsess läheb rahulikult edasi." 

Samas on volikogusse mittekuuluv Isamaa Lüganuse osakonna juht Inno Naur soovitanud Rauamil endal tagasi astuda. 

Ehkki umbusaldamise ametlik põhjus oli see, et Rauam ei suutnud Heidi Uustalu ametist vabastamise järel peaaegu kahe kuu jooksul määrata direktori kohusetäitjat, on Andrea Eiche sõnul etteheidete nimekiri kordades pikem. Neist kaalukaim on arutu rahakasutamine õigus- ja kommunikatsioonikuludeks olukorras, kus Lüganuse valla rahaline seis on kehvakene. "Kuidas oleme me poole aastaga jõudnud olukorda, kus valla rahakott on täiesti tühi? See on mulle arusaamatu ning näitab selgelt, et valla juhtimine käib Viktor Rauamile üle jõu," tõdes Eiche, kes pool aastat tagasi omakorda umbusaldamisega vallavanema ametist maha võeti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles