Erik Kalda mõjukas arvamuslugu pälvis pressipreemia

Põhjarannik
Copy
Erik Kalda kirjutatud lugu "Eesti taandumine" valiti parimaks eelmisel aastal Eesti maakonnalehtedes ilmunud arvamuslooks.
Erik Kalda kirjutatud lugu "Eesti taandumine" valiti parimaks eelmisel aastal Eesti maakonnalehtedes ilmunud arvamuslooks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaal eestikeelset haridust teravalt puudutanud Erik Kalda lugu "Eesti taandumine" valiti parimaks mullu Eesti maakonnalehtedes ilmunud arvamuslooks.

Žürii poolt 23 konkursil osalenud loo seast välja valitud Erik Kalda poolt kirjutatud lugu "Eesti taandumine" ilmus eelmise aasta 16. veebruaril Põhjarannikus ja mõned päevad hiljem ka Postimehes.

Just sel ajal oli jõudnud kõrgpunkti  võitlus selle eest, et Kohtla-Järvele rajatav riigigümnaasium tuleks eestikeelne. Erik Kalda poolt kirjutatud lugu pälvis üle-Eesti suurt tähelepanu ja sellel oli oma mõju gümnaasiumi tulevikku puudutavate otsuste tegemisel. Sellele loole reageerisid tuhanded lugejad. 

"Kohtla-Järve gümnaasiumi küsimus on siinsetele eestikeelsetele ja -meelsetele inimestele viimane punane joon pikas protsessis, kus riik on pannud miljoneid eurosid lõimumisse ja venekeelsete inimeste keeleõppesse − sageli tühja," kirjutas Erik Kalda oma arvamusloos. 

Erik Kalda võitis pressipreemia kuuendat korda. Neljal korral on ta pälvinud auhinna uudise ja kahel korral arvamusloo kategoorias. 

Lisaks arvamusloo eest teenitud pressipreemiale oli mullu 9. novembril ilmunud Erik Kalda artikkel "Jõhvi valitsemisstiil: hea palgaga töökohad omadele" nomineeritud maakonnalehtede nelja parema uudise kategoorias. 

Kokku oli nominentide seas viis mullu Põhjarannikus ilmunud lugu. Põhjaranniku peatoimetaja Erik Gamzejev oli nominent maakonnalehtede uudise ja olemuslugude kategoorias ning venekeelsete arvamuslugude kategoorias. Ta pälvis Eesti aasta ajakirjaniku tiitli. 

Põhjarannik on viimase 20 aasta jooksul pälvinud 12 pressiauhinda ja üle paarikümne nominatsiooni. 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles