Maakonnaliinidel sõitvate busside esiuksed jäävad suletuks

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Reedel pääses bussi veel esiuksest, laupäevast alates enam mitte.
Reedel pääses bussi veel esiuksest, laupäevast alates enam mitte. Foto: Peeter Lilleväli

Seoses eriolukorraga luuakse Ida-Viru maakonnaliinide bussides alates laupäevast esiuksest  esimese istmereani sanitaartsoon, seega esiuksest bussi siseneda ja sealt väljuda ei saa ning bussijuhid nullpiletit ei  anna.

“Bussiliikluse jätkuvaks toimimiseks on kõige vajalikum ülesanne tagada sõidukijuhtide tervise hoidmine,” põhjendas sellist otsust Ida-Viru ühistranspordikeskuse juht Heiki Luts.

Bussi siseneda ja sealt väljuda saab tema sõnul keskmisest uksest; väljumise soovist tuleb bussijuhti teavitada “Stopp”-nupule vajutades.

Busside esiuksed jäävad suletuks alates laupäevast, 14. märtsist ning see ettevaatusabinõu kehtib kuni olukorra ohuhinnangu muutumiseni.

Kohtla-Järve ja Narva linnaliine teenindava ASi Atko Bussiliinid Ida-Virumaa regiooni direktor Aleksei Avikainen ütles, et tegi mõlemale linnavalitsusele ettepaneku kehtestada  bussides sanitaartsoon.

“Narva oli nõus, Kohtla-Järve pole veel vastanud,” märkis ta reede pärastlõunal. “Narvas ostetakse üksikpileteid väha vähe, enamik sõitjaid kasutab ühiskaarti. Kohtla-Järvel on üksikpiletite ostjaid rohkem; kui omavalitsus meie ettepanekuga nõustub, siis peavad nad ka piletite müügi jaoks lahenduse leidma.”

Avikaineni sõnul on bussijuhtidele jagatud desinfitseerivaid vahendeid; kaitsemaske ei ole, sest neid pole lihtsalt saada.

“Tegime linnavalitsustele ka sellise ettepaneku, et bussidesse võiks paigaldada desovahendiga dosaatorid reisijate jaoks. Narva lubas selle üle mõelda, Kohtla-Järve pole veel vastanud.”

Kohtla-Järve linnavalitsuse transpordi peaspetsialist Andrei Poludetkin ütles, et linnavalitsus ei näe bussidesse sanitaartsooni loomiseks praegu veel vajadust. Ühe põhjusena märkis ta üksikpileti ostjate suhteliselt suurt hulka.

“Otsustame juhtumipõhiselt,” ei välistanud ta, et see seisukoht võib muutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles