Andrea Eichest sai Lüganuse vallavanem

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Andrea Eiche võeti umbusaldushääletusega maha eelmisel suvel. Neljapäevast on ta vallavanema ametis tagasi.
Andrea Eiche võeti umbusaldushääletusega maha eelmisel suvel. Neljapäevast on ta vallavanema ametis tagasi. Foto: Peeter Lilleväli

Lüganuse volikogu valis 11 poolthäälega vallavanemaks Andrea Eiche, kelle esimeseks ülesandeks saab Kiviõli tabanud koroonalaine kontrolli alla saamine. 

Neljapäeva õhtul toimunud vallavanema valimistel kogus kolmandat korda vallavanemaks  tõusnud Eiche 11 poolthääle kõrval 7 vastuhäält. Lüganusel opositsiooni langenud Keskerakonnal ja Isamaal on kokku 9 häält koalitsiooni 10 vastu. 

Eiche sai vallavanemaks kiirkorras pärast seda, kui tema eelkäija Viktor Rauam, kellele esitati eelmisel istungil umbusaldusavaldus, astus esmaspäeval koos oma vallavalitsusega tagasi. Samas kasvas eelmisel nädalal plahvatuslikult koroonaviirusesse nakatunute arv Kiviõlis ning vallavanema lahkumisega jäi juhita Lüganuse valla kriisikomisjon. 

Just koroonapuhangu kontrolli alla saamine on vallavanema esimene ülesanne. "Ma olen juba pidanud pika kõne Ida-Virumaa kriisikomisjoni juhiga, et arutada meie edasisi samme olukorra lahendamiseks," ütles Eiche tund pärast oma ametisse kinnitamist. 

Kiviõlis on praegu kaks koroonakollet. Koroonaviirus on ühel suguvõsal, kus suurtes peredes on nakatunud üle 20 inimese. Eelmisel reedel sai kinnitust koroonaviirus ühel lasteaia töötajal. Nüüd on saanud kinnituse veel ühe lasteaiatöötaja haigestumine. 

"Meie esimene ülesanne on kaardistada lasteaia töötajad ja nende pereliikmed, et teaksime, kuhu viirus võib edasi liikuda. Samas on vaja lasteaed taas avada, sest osale inimestele, sealhulgas eesliini töötajatele, on lasteaed hädavajalik," ütles ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles