Muuseumid avavad uutes oludes uksi

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Narva linnuse idatiiva avamine koos uhiuue ekspositsiooniga on kavandatud juuni algusesse, aga ilma rahvarohke avamispeota.
Narva linnuse idatiiva avamine koos uhiuue ekspositsiooniga on kavandatud juuni algusesse, aga ilma rahvarohke avamispeota. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Kohtla-Nõmmel asuvas kaevandusmuuseumis pääseb tänasest taas maa alla, aga ekskursiooni juurde käivaid kaevurikuubesid praegu külastajatele ei jagata, sest neid ei jõuta desinfitseerida.

"Muuseumid võisid avada uksed 11. maist, aga meil on esmaspäev puhkepäev ja seetõttu teeme uksed lahti 12. maist. Oma soovist maa alla ekskursioonile minna tuleb enne teada anda," ütles kaevandusmuuseumi juht Etti Kagarov.

Kui varem oli maksimaalne grupi suurus 35 inimest, siis nüüd tohib kaevanduskäikudesse viia korraga kümme inimest. "Muutub veel see, et inimesed lähevad maa alla oma riietega. Me ei hakka praegu jopesid väljastama, sest ei jõua neid desinfitseerida. Kiivrid anname küll pähe ja desinfitseerime neid. Desinfitseerida tuleb ka interaktiivseid kioskeid või anname kätte ühekorrakindad," rääkis Kagarov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles