Kohus tunnistas Kiviõli endise koolidirektori vallandamise õigustühiseks

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Mullu 5. detsembril, mil Lüganuse vallavalitsus kogunes, et teha otsus Heidi Uustalu ametist vabastamise kohta, tulid Kiviõli 1. keskkooli õpilased, töötajad ja lastevanemad vallamaja juurde meelt avaldama, nõudes direktori jätkamist. Vallavalitsust see siiski ei mõjutanud ning Uustalu vallandati päevapealt.
Mullu 5. detsembril, mil Lüganuse vallavalitsus kogunes, et teha otsus Heidi Uustalu ametist vabastamise kohta, tulid Kiviõli 1. keskkooli õpilased, töötajad ja lastevanemad vallamaja juurde meelt avaldama, nõudes direktori jätkamist. Vallavalitsust see siiski ei mõjutanud ning Uustalu vallandati päevapealt. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Viru maakohus tunnistas esmaspäeval õigustühiseks Kiviõli 1. keskkooli direktori Heidi Uustalu vallandamise ning mõistis tema kasuks välja hüvitise. 

Viru maakohus otsustas, et eelmise aasta detsembris vallandas Lüganuse vallavalitsus tollase Kiviõli 1. keskkooli direktori Heidi Uustalu seadusevastaselt. Vald peab maksma Uustalule hüvitiseks nelja kuu töötasu ja kandma ka menetluskulud.

Kohtu otsusega mõisteti Lüganuse vallavalitsuselt Heidi Uustalu kasuks välja hüvitis nelja kuu töötasu ulatuses ligi 8000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles