Jõhvi vald tunnustas vabatahtlikke

Põhjarannik
Copy
Lisaks tordile ja tänukirjale said noored vabatahtlikud ka spaa kinkekaardid, et saaks nüüd vallaametnike sõnul natuke toetada turismisektorit, millele koroonakriis samuti raskelt on mõjunud.
Lisaks tordile ja tänukirjale said noored vabatahtlikud ka spaa kinkekaardid, et saaks nüüd vallaametnike sõnul natuke toetada turismisektorit, millele koroonakriis samuti raskelt on mõjunud. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Koroonakriisi liikumispiirangud tõid Jõhvi valla sotsiaaltöötajatele kõvasti tööd juurde ning vabatahtlike abita oleks peaaegu võimatu kõikidele vanuritele õigel ajal toit ja ravimid koju tuua. Õnneks oli osa kooliõpilasi nõus probleemi lahendamiseks oma õla alla panema ning teisipäeval korraldas vallavalitsus viiele tublile vabatahtlikule tänuürituse. 

Noored käisid vanurite eest poodides ning nõnda said kõik oma toidu ja ravimid kätte. "Kõige raskem selle töö juures oligi poest kõige vajaliku leidmine. Kust otsida näiteks külmutatud mustikaid? See oli tõeline väljakutse, mida lahendati isekeskis sotsiaalmeedia vahendusel," ütles vabatahtlik Nikita Kotskin, kui paluti meelde tuletada mõni keerulisem ülesanne. Aga kahe kuu jooksul said kõik kaubagrupid selgeks, sest eakate tellimusi oli seinast seina. 

"Minul suuri muresid soovitava poest leidmisel ette ei tulnud, aga raske oli just suurte kottide kõrgematele korrustele kandmisega. Õnneks aitasid poisid ja valla autojuhid tassida," meenutas Anastassia Gavrina. 

"Vabatahtlikke ei olnud just palju. Eks osa ei tundnud huvi, aga päris paljudel olid vanemad vastu. Pole ju sellist keerulist haiguspuhangut keegi seni kohanud ning hirmud ja soov ennast kaitsta kontakte minimeerides on mõistetavad," ütles Jõhvi sotsiaalteenistuse juht Galina Kreintzberg. Praegu suudavad valla töötajad kõikidele soovijatele seda teenust pakkuda ka oma jõududega ja abi ei vaja. "Samas on inimesi, kes varem seda teenust ei kasutanud, kuid nüüd on seda hindama õppinud, nii et poes käimise teenuse kasutajaid on juurde tulnud," sõnas Kreintzberg. Kui aga olukord peaks halvenema ning vajadus toidu kojutoomise järele kasvab, on vald taas valmis vabatahtlikke kaasama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles