Jõhvi püüab muusikaga parki värsket elu tuua

Erik Gamzejev
Copy
Jõhvi pargi laululava sai uue katuse mullu sügisel, esimene kontsert toimub seal järgmisel neljapäeval. Eile harjutasid oma kava Jõhvikamoosi tantsijad.
Jõhvi pargi laululava sai uue katuse mullu sügisel, esimene kontsert toimub seal järgmisel neljapäeval. Eile harjutasid oma kava Jõhvikamoosi tantsijad. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi teeb järgmise nädala neljapäeval pargis, kus on üles vuntsitud nii laululava, selle esine plats kui ka osa kõnniteid, algust suvemuusika sarjaga. 

Jõhvi kultuuri- ja huvikeskuse direktori Anne Uttendorfi sõnul võeti eelmisel aastal suvelava katuse remont ette mõttega hakata pargis muu hulgas korraldama regulaarselt suvemuusika kontserte. Mullu sügisel tuli paduvihma tõttu avakontsert ära jätta.  

Kuid järgmisel neljapäeval, 2. juulil saab uuenenud laululava kõla esimest korda kuulda, kui Jõhvi bigbänd Raivo Kallase juhtimisel esimesena seal viisid üles võtab. Lisaks astub rahvalike tantsulugudega üles lustibänd Pärgament, mille tuntuim liige on parlamendisaadik Riho Breivel. Oma kavaga tuleb publiku ette ka rahvatantsurühm Jõhvikamoos. 

Tänavu kevadel valmis laululava ees kivisillutisega uus plats, samas on vanad maa sees olnud lagunenud pingid ära korjatud. Anne Uttendorfi sõnul hakatakse nende asemel ürituste ajal kasutama teisaldatavaid istepinke. "Saame neid kasutada vastavalt vajadusele erinevates paikades, samas pole ka nende lõhkumise ohtu," selgitas ta. 

Jõhvi vallavanem Max Kaur rääkis juba mullu suvel, et pargis võiksid igal nädalal toimuda estraadi- ja tantsuõhtud. "Need olid vanasti väga populaarsed," sõnas ta.

Uttendorf esialgu nii sagedast programmi ei luba. Juulis on kavandatud kontserdid iga kahe nädala tagant, augustis veidi sagedamini. Kõik need on publikule tasuta ehk Jõhvi maksumaksjate poolt kinni makstud, muu hulgas ka 15. juulil festivali "7 linna muusika" raames toimuv Helin-Mari Arderi kvarteti bossanovade kontsert, aga ka 20. augustil toimuv taasiseseisvumispäeva kontsert, kus esineb tšelloansambel C-Jam koos solist Mikk Kaasikuga. 

"Põhiliselt esinevad suvel pargis meie kohalikud muusikud ja tantsijad, kel on eriolukorra piirangute tõttu tekkinud samuti esinemisnälg. Püüame kokku panna selliseid vanas formaadis kontserte, kus saab nii istudes muusikat kuulata kui ka soovi korral ise tantsida," rääkis Uttendorf. 

Ta ei tihka öelda, kui arvukat publikut ta pargimuusika kontsertidele ootab. "Eks seda ole näha, kuidas inimesed selle uue kontserdipaiga üles leiavad ja omaks võtavad. Aga kui esimesi kontserte tuleb kuulama 100-150 inimest, on väga hea," arvas ta. 

Uttendorfi sõnul on viimastel nädalatel Jõhvi pargis pärast kõnniteede renoveerimist ja muusikaväljaku valmimist inimesi varasemast tunduvalt rohkem liikumas. "Käiakse vaatamas, mida uut on tehtud, ning muusika ja kontserdid annavad omakorda lisapõhjuse sinna minna," ütles ta, mööndes, et kui varasematel aastatel ei ole Jõhvis suvine kontserdielu kuigi aktiivne olnud, siis sel aastal on plaanis seda muuta.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles