Kuno Tammearu: "Inimesed püüavad viirusekriisi unustada"

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu leiab, et päästja keskmine palk peaks ulatuma Eesti keskmiseni, samuti tuleks rohkem panustada vabatahtlike päästjate riiklikusse toetamisse.
Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu leiab, et päästja keskmine palk peaks ulatuma Eesti keskmiseni, samuti tuleks rohkem panustada vabatahtlike päästjate riiklikusse toetamisse. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu leiab Põhjarannikule antud intervjuus, et koroonapandeemiast tulenenud Eesti esimese eriolukorra tegevuste koordineerijana sai tema juhitud amet hästi hakkama, ent valmisolek kriisideks peab kogu ühiskonnas paranema, sest need on ka tulevikus möödapääsmatud. 

Kas koroonaviirusest tingitud eriolukord on muutnud ka päästeametit ja selle tööd?

Kõik olukorrad muudavad meid natuke. Praegu käime kohalikes omavalitsustes ja arutame seda, kuidas meil see koroonakriis läks, ja ka valmisolekut kriisiks laiemalt. Päästeamet peab seaduse kohaselt tegema järelevalvet kohalike omavalitsuste kriisiks valmisoleku üle, aga peamine roll on kohalike omavalitsuste nõustamine ja toetamine, et nad oleksid ootamatuteks olukordadeks valmis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles