Mäetaguse mõisahotelli galeriis saab osta eriskummalist kunsti

Põhjarannik
Copy
Margus Bambergi tööde näitusmüük jääb avatuks suve lõpuni.
Margus Bambergi tööde näitusmüük jääb avatuks suve lõpuni. Foto: Erakogu

Mäetaguse mõisahotelli galeriis on suve lõpuni avatud Margus Bambergi tööde näitusmüük. Kunstnik ise nimetab oma stiili kribamiseks. 

Mäetaguse mõisahotelli juhataja Terje Rattur ütles, et Margus Bambergi töid on galeriis eksponeeritud varemgi.

"Tookord tahtsid inimesed tema töid osta ning me viisime huvilised kunstnikuga kokku. Nüüd otsustasime teha näitusmüügi. Bambergi tööd on väga eriskummalised. Väga kihvt, et meil on selline kunstnik," rääkis Rattur.

"Nimetan oma stiili kribamiseks, sest joonistades peab järgima reegleid, kompositsiooni, moes olevat stiili ja muud säärast. Minul on kohvitass ühes ja veekindel vildikas teises käes ning pilti alustades pole veel teada, millega lugu lõpeb. Teen enda lõbuks, mõtlemata, kas tulemus kellelegi meeldib või ei. Mul endal peab põnev olema," tõdes Margus Bamberg.

Ta tunnistas, et korraldab näitusi puhtast edevusest.

"Ja mis seal salata, leidub ka neid, kes soovivad minu pilti omada. Kuigi üks näitusekülastaja ütles kunagi otse, et väga huvitav, kuid omale sellist küll ei tahaks. Parim tunnustus mulle! Värve ja pealkirju ma ei kasuta, sest mõlemad on suunava iseloomuga. Mäetagusele riputasin üles juhusliku valiku. Hotelli valvelauas on minu tööde kataloog, sellest leiab huviline lisavaatamist," ütles kunstnik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles