"Rakett 69" finaalsaade salvestati Ahtme depoos

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Finalistide ülesandeks oli sarnaselt mitme varasema aastaga Rube Goldbergi masina ehitamine. Seekord tehti seda Eesti Energia logistikaüksuse Ahtme depoos.
Finalistide ülesandeks oli sarnaselt mitme varasema aastaga Rube Goldbergi masina ehitamine. Seekord tehti seda Eesti Energia logistikaüksuse Ahtme depoos. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

ETV teadussaate "Rakett 69" kümnenda hooaja viimase saate võttepaigaks kohandati Eesti Energia Ahtme depoo, kus tavapäraselt remonditakse ja hooldatakse vaguneid, aga eelmisel nädalal ehitasid finalistid seal Rube Goldbergi masinat.

Teadussaate suurpartner Eesti Energia kaalus võttepaigana mitmeid võimalusi ja logistikaüksuse Ahtme depoo tundus selleks sobivaim. 

"Oleme tootmisettevõte ja peame mõtlema eelkõige tööohutuse peale, mis seab mitmesuguseid piiranguid. Ahtme depoos on töö planeerimine paindlikum ja selles ruumis pole ka pidevat lärmi. Näiteks kui turbiinid töötavad, on päris keeruline seal juures midagi teha," selgitas Eesti Energia energiatootmise kommunikatsioonijuht Jelena Derbneva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles