Narva linnapäevad ja Peterburi rokkansambli kontsert lükkuvad 2021. aastasse

Ilja Smirnov
Copy
Linnapäevade tähistamine Narvas Peetri platsil 2018. aasta juunis.
Linnapäevade tähistamine Narvas Peetri platsil 2018. aasta juunis. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Esmalt lükati Narva linnapäevad koronaviiruse pandeemia tõttu juunist augustisse-septembrisse, nüüd aga on otsustatud nende läbiviimisega järgmise suveni oodata.

Narva linnapäevad ja nendega traditsiooniliselt seotud rahvusvaheline nüüdiskunsti festival "Sõpruse sild" lükati tänavu juuni algusest augustisse või isegi septembrisse, ehkki tegelikult polnud ka uute kuupäevade suhtes täit kindlust. "Praeguses ebamäärases olukorras ajab linnavalitsus ettevaatlikku poliitikat, kuna raske on prognoosida, millal avaneb taas võimalus massiüritusi läbi viia," sõnas Narva linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja Viktoria Lutus kevadel.

31. juulil aga teatas kultuuriosakond ametlikult, et sel aastal head rahvarohket üritust teha ei õnnestu ning Venemaa staarid on meile esialgu endiselt kättesaamatud. Seetõttu otsustati ja anti teada, et Narva linnapäevad ja rahvusvaheline nüüdiskunsti festival "Sõpruse sild" toimuvad tuleval aastal 3.-6. juunini.

"Sel aastal lavale astuma pidanud esitajad kinnitasid, et osalevad 2021. aastal. Järgmise aasta juunis toimuvate Narva linnapäevade peaesinejad on Alexander Vasilyev ja legendaarne ansambel Splin," ütles Narva kultuuriosakonna juhataja asetäitja Dmitri Vergun.

Ta lisas, et linnapäevade ja "Sõpruse silla" edasilükkamisele vaatamata on sügispealinna ürituste läbiviimise plaan endiselt jõus.

"Eesti sügispealinna programmi raames toimuvad üritused plaanipäraselt: tänavu 22. septembrist 21. detsembrini. Meie linna elanikke ja külalisi ootab ees rikkalik kultuuriprogramm," sõnas Vergun, lisades, et sügispealinna ürituste üksikasjalikku kava tutvustatakse avalikkusele augusti lõpus.

Ühtlasi tuletas Vergun meelde, et augusti lõpus on Narvas kavas väga palju muidki muusikalisi ja meelelahutuslikke massiüritusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles