Eduard Zentšiku uus stuudio on nii loomepaik kui kunstihoidla

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Eduard Zentšik: "Kui saad tegelda sellega, mida armastad, siis on kõik korras."
Eduard Zentšik: "Kui saad tegelda sellega, mida armastad, siis on kõik korras." Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Hiljuti ilmus Sillamäel Kesktänav 16 paiknevale vanale majale silt "ZED ART". Massiivse raudukse taga on peidus Eduard Zentšiku ateljee. Põhjaranniku ajakirjanikel õnnestus ühtedena esimestest selle "tundmatu ja mitmepalgelise kunstniku" − nagu autor ise enda kohta ütleb − uute ruumidega tutvuda.

"Tundmatu kunstnik" Eduard Zentšik on Eesti vene kunstnike ühenduse ja Sillamäe kunstnike ühenduse Aprill ning Eesti fotograafide liidu liige. Graafik, disainer, installatsioonide, performance´ite ja muusikaliste improvisatsioonide autor ning professionaalne fotograaf. Ta on äärmiselt viljakas autor: tema isikunäituste arv on juba ammu ületanud saja piiri. Zentsiku tööd asuvad Narva ja Sillamäe muuseumifondides ning kunstiarmastajate erakogudes üle kogu maailma. Ta teeb koostööd Euroopa ja Ameerika oksjonite ning galeriidega.

Stuudio ZED ART avamise puhul korraldas Zentšik Narvas Astri kaubanduskeskuse A-Art galeriis uue näituse, kus ta esitleb 16 uut tööd, rõhutades, et abstraktsionism on üks tema kui kunstniku nägudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles