Alutaguse valla mõisakohvikud pakuvad maitse- ja muusikaelamusi

Põhjarannik
Copy
Alutaguse valla mõisakohvikute päev algab Illukal nagu mullugi.
Alutaguse valla mõisakohvikute päev algab Illukal nagu mullugi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Laupäeval, 15. augustil avavad Illukal, Kiiklas, Iisakus, Mäetagusel ja Pagaril uksed mõisakohvikud, mis kostitavad mitmekesise programmiga. Kohvikud on igal pool avatud kolm tundi.

Programm algab kell 10 Illuka mõisapargis, kus on avatud Heleni kohvik. Lastele on batuut ning toimub laste jooga. Kell 12 algab esimene kontsert koos Sandra ja Jalmar Vabarnaga.

Edasi on tegevused Kiikla unustatud mõisa juures. Lisaks mõisakohvikule tähistatakse seal ka 3. Kiikla kiigepäeva. Avatud on Kolme Mõisapreili koogilett, Prowintsi grilli ja kohvi pubi. Kell 14 algab mustlastantsuansambli Romaška tantsukontsert "Kuhu tuul meid kannab". Mõisamaadel jätkub tralli kogu päevaks.

Iisaku kadunud mõisa kohvikus pakuvad head ja paremat Vanaemade klubi ja Iisaku näiteringi kohvik. Muusikalise elamuse eest hoolitseb Moonaküla muusikapatrull. Mõisaga seotud legende räägib Anne Nurgamaa.

Mäetaguse mõisa viinaaida ees ja kõrval avavad kohvikud Tagavälja talu, Koffik ja samuti Mäetaguse vabatahtlikud päästjad. "Meil pole kohviku tegemiseks miskit erilist vaja, näitame inimestele, kuidas minimaalsete vahenditega hakkama saada," lubas komandopealik Janno Vool. Kell 18 esineb mõisa juures Kaunimate Aastate Vennaskond. Mäetaguse elamused lõpetab mõisaekskursiooniga Heldi Aia.

Pikale kohvikurallile paneb punkti Pagari mõisapargi sumeda suveõhtu öökohvik, kus koduseid hõrgutisi pakuvad kohalikud kodukokad. Tõllakuuris astuvad kell 20 üles Lauri Saatpalu ja Peeter Rebane. Programm lõpeb ekskursiooniga Pagari seltsimajas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles