Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse tänavusuvine vastuvõtt oli rekordiline, kuid vabu õppekohti veel on

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Tulevased ehitajad uusi oskusi ja vilumusi omandamas.
Tulevased ehitajad uusi oskusi ja vilumusi omandamas. Foto: Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus

Ida-Virumaa kutsehariduskeskuses (IVKHK) oli tänavu laiendatud vastuvõtt: avati 77 eri majandusharude õpperühma. Ning ehkki enamik neist on juba komplekteeritud, vabu kohti siiski veel on ning avalduste vastuvõttu pikendati 28. augustini.

IVKHK arendusjuht Karen Sukiasyan tõdes: kuulutanud välja, et vastu võetakse ligikaudu 1500 inimest, ei osanud nad isegi arvata, et laekub üle 1800 avalduse.

"See on nelja aasta jooksul − sellest ajast peale, mil ühendatud kutsehariduskeskus meie piirkonnas tegutsenud on − suurim hulk," rõhutas Sukiasyan. "Paljuski on see kogu meie kollektiivi suure pingutuse tulemus: ära on tehtud tohutu töö õppeprogrammide laiendamiseks ja nüüdisajastamiseks − tööturg muutub ju kiiresti. Paljudele erialadele oli konkurss, neist suurim Narva kondiitrite rühma, kuhu kandideeris neli inimest kohale. Elektriku erialal kandideeris 3,5 inimest kohale, veidi vähem oli soovijaid pagarite õpperühma jne. Nagu tavaliselt, oli suur huvi juuksuri, aga ka meisterjuuksuri eriala vastu. Viimast pole meil enam ammu olnud − see on eriala viies tase, kuhu püüdlevad tavaliselt juba oskustega spetsialistid."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles