Narva metallifirma pälvis "Regionaalmaasika" auhinna

Põhjarannik
Copy
Larissa Šabunova on olnud Narvas asuva Fortaco Estonia eesotsas alates 2014. aastast ja selle aja jooksul on ettevõte pidevalt laienenud.
Larissa Šabunova on olnud Narvas asuva Fortaco Estonia eesotsas alates 2014. aastast ja selle aja jooksul on ettevõte pidevalt laienenud. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva üks suuremaid tööandjaid, Soome omanikele kuuluv metallitööstuse ettevõte Fortaco Estonia, pälvis sel aastal ühe viiest "Regionaalmaasikast", millega riik tänab kõige tublimaid inimesi ja ettevõtteid Eesti regionaalarengusse panustamise eest.

Narvas kunagise sõjatehase Baltijets hoonetes Linda tänaval  paiknev Fortaco Estonia valmistab keevitatud teraskonstruktsioone, mida müüakse paljudesse Euroopa riikidesse.  

Praegu töötab ettevõttes üle 470 inimese. Pärast ettevõtte laienemist luuakse 2021. aastal juurde veel vähemalt 33 uut töökohta. Riik on toetanud Ida-Virumaa tööstusinvesteeringute programmist Fortaco tootmise laiendamist ligemale miljoni euroga. Ettevõte ise panustab  ligemale kümme miljonit eurot. Selle raha eest laiendatakse tehast ja soetatakse uusi seadmeid, sealhulgas ka keeviitusroboteid. 

Rahandusministeerium tõi esile, et Fortaco Estonia toetab ka Narva linna kultuurisündmusi, edendab integratsiooni ja hoolitseb oma töötajate eest.

Äriportaali Teatmik.ee andmetel oli Fortaco Estonia müügikäive tänavu teises kvartalis ligemale 12 miljonit eurot ja hinnanguline keskmine brutopalk 1500 eurot. Ettevõtte tegevjuht on alates 2014. aastast Larissa Šabunova.

Lisaks Fortacole pälvisid "Regionaalmaasika" sel aastal veel  Viljandi tehnoloogiaettevõtte Cleveron AS juures tegutsev erakõrgkool Cleveroni Akadeemia, Vidrike külamaja Otepääl, Mulgi Väiketootjate Liit ja Margit Kääramees koos Kassari saare Orjaku külaseltsiga. 

Regionaalarengu auhind antakse välja seitsmendat korda. Konkursi parimad on ellu kutsunud või korda saatnud väljapaistva regionaalarengu algatuse või teo, mille tulemusena on edenenud piirkonna majandus, loodud uusi töökohti või pakutud piirkonnaspetsiifilisi tooteid ning teenuseid või millel on olnud oluline mõju regionaalarengu tähtsustamisele ühiskonnas.

Jaanuari lõpus välja kuulutatud konkursile laekus 34 ettepanekut, mille hulgast valis riigihalduse ministri moodustatud hindamiskomisjon välja viis silmapaistvamat algatust. Auhinnasaajaid tunnustatakse Eesti klaasikunstniku Maret Sarapu tehtud klaasist maasikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles