Kohtla-Järvel kõlavad linnaorkestri sügisrütmid

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Laupäevasel kontserdil kõlab populaarne ja kerge muusika.
Laupäevasel kontserdil kõlab populaarne ja kerge muusika. Foto: Erakogu / arhiiv

Laupäeval, 12. septembril kell 15 saab Kohtla-Järve kultuurikeskuse juures nautida linnaorkestri kontserti "Sügisõhtu rütmid". 

Kohtla-Järvel saab jätku tänavu suvel kultuurikeskuse algatatud ja linlaste seas juba populaarseks muutunud tänavakontsertide tsükkel. Seekord ootab linlasi ees kohtumine linnaorkestriga. Dirigent Aleksandr Saveljevi sõnul kõlab kontserdil mitmesugune, kuid populaarne ja kerge muusika, mis on mõistetav kõigile: nii täiskasvanutele kui ka lastele, nii melomaanidele kui muusikavõhikutele...

"Me ei valmistanud ette mingit spetsiaalset kava: rohkem kui 25 aastaga on meie kollektiivil kogunenud lai repertuaar ning meil pole vaja isegi palju proove teha: saame lihtsalt kokku ja musitseerime. Tooni annavad värske õhk, ilm ja publik − lähtume kuulajate meeleolust ja reaktsioonist. Meie orkestril on ka suur tänavaesinemiste kogemus: osaleme mitmesugustel üritustel, hiljuti toimus samal põhimõttel kontsert Narva-Jõesuus ja vastuvõtt oli suurepärane. Nii et põhiline on see, et ilm alt ei veaks, meie aga oleme alati valmis."

Kohtla-Järve linnaorkestris on 25 muusikut, tänavu tähistas orkester oma veerandsajandat aastapäeva, millele pühendati veebruaris suur kontsert. Kahjuks sundis pandeemia orkestrante oma regulaarseid kohtumisi mitmeks kuuks katkestama, kuid Saveljevi sõnul pole muusikud oma vormi minetanud. Selles võivad kõik huvilised laupäeval ise veenduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles