Suur ülevaade: kuidas Jõhvi võim on seitse aastat laperdanud

Erik Gamzejev
Copy
Nikolai Ossipenko valimisliit oli Jõhvis aastaid opositsioonis. Pärast 2013. aasta kohalikke valimisi soovis Tauno Võhmar lasta ka teda Jõhvi valitsemisele lähemale, et muuta võim stabiilsemaks. Välja kukkus aga vastupidi.
Nikolai Ossipenko valimisliit oli Jõhvis aastaid opositsioonis. Pärast 2013. aasta kohalikke valimisi soovis Tauno Võhmar lasta ka teda Jõhvi valitsemisele lähemale, et muuta võim stabiilsemaks. Välja kukkus aga vastupidi. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi võim sisenes "stabiilsesse turbulentsi" pärast 2013. aasta sügisel toimunud kohalikke valimisi ja selleni on järgnenud tänini kestev seitse aastat laperdamist võimupöörete ja umbusaldamiste lõputus jadas.

Nendele aastatele on iseloomulik, et ühelgi poliitilisel jõul pole volikogus olnud pikemat aega rohkem kui ühe või kahe häälega enamust. Sellises olukorras on Jõhvi seitsme aasta poliitiline ajalugu olnud suuresti võimupöörete, avalike hüvede eest volikogulaste üleostmiste, reetmiste, petmiste ja bluffimiste ajalugu.  

Teeme siinkohal ülevaate nende aastate jooksul toimunud suurematest muutustest Jõhvi võimuladvikus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles