Jõhvi kunstikool tähistab 50. aastapäeva näitustega

Põhjarannik
Copy
Alissa Anissimova "Kaotades vabadust" (2018, õpetaja Irina Baleva-Stüf).
Alissa Anissimova "Kaotades vabadust" (2018, õpetaja Irina Baleva-Stüf). Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Oktoobri lõpuni kaunistavad Jõhvi kontserdimaja seinu Jõhvi kunstikooli õpilaste ja õpetajate tööd. Näitus on pühendatud kunstikooli 50 aasta juubelile.

Näitus koosneb põhiliselt noorte kunstnike viimaste aastate diplomitöödest, kuid väljas on ka ettevalmistusklasside ja täiskasvanute kursuste töid. Kontserdimaja eri korrustele on paigutatud kogenud õpetajate Irja Annuse, Irina Baleva-Stüfi, Heli Kalle, Olesja Katšanovskaja, Liina Oja, Aira Rautso, Larissa Sõduri ja Mati Rautso juhendamisel sündinud 80 joonistust, maali, graafilist lehte ja muudes tehnikates valminud tööd.

Elery Sallert "Kloun, minu sõber" (2017, õpetaja Aira Rautso).
Elery Sallert "Kloun, minu sõber" (2017, õpetaja Aira Rautso). Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi kunstikool avati 10. novembril 1970. Viimase poole sajandi jooksul on siin kunstitarkusi omandanud üle 1100 õpilase, kellest paljudest on praeguseks saanud tunnustatud kunstnikud. Koolis rakendatakse erisuguseid õppevorme ning õpib umbes 150 inimest. 

Allar Prunn "Tehispea" (2010, õpetaja Aira Rautso).
Allar Prunn "Tehispea" (2010, õpetaja Aira Rautso). Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kunstikooli direktori Mati Rautso sõnul ei hakka nad epidemioloogilist olukorda arvesse võttes praegu koolis suuri juubelipidustusi korraldama ning tähistavad seda ümmargust tähtpäeva näitustega. Parimad õpilastööd on juba leidnud koha avara kontserdimaja seintel, õpetajate tööde juubeliekspositsioon aga avatakse kooli galeriis samuti oktoobris, kuid veidi hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles