Militaarkonverents keskendub sõjaeelsele Jõhvile

Põhjarannik
Copy
Konverents on pühendatud kindralmajor Aleksander Tõnissoni 145. sünniaastapäevale. 2005. aastal püstitati talle kodanikualgatuse korras Jõhvi keskväljakule ausammas.
Konverents on pühendatud kindralmajor Aleksander Tõnissoni 145. sünniaastapäevale. 2005. aastal püstitati talle kodanikualgatuse korras Jõhvi keskväljakule ausammas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi muuseumi selts korraldab reedel, 6. novembril konverentsi, mis on pühendatud kindralmajor Aleksander Tõnissoni 145. sünniaastapäevale ja kaitseliidu Alutaguse maleva 30. aastapäevale.

Konverents toimub Toila spaahotelli konverentsisaalis ning kannab nime "Aleksander Tõnisson ja Jõhvi aastatel 1920-1940". 

Konverentsi ettekanded käsitlevad 4. jalaväe polgu rolli Vabadussõjas ja selle hilisemat tegevust Jõhvis, Virumaaga seotud Vabadussõja juhte ning Soome vabatahtlike tegevuse tähtsust sõja käigus.

"Samuti tutvustatakse Aleksander Tõnissoni tegevust Jõhvis ja Jõhvi kihelkonnas asuvate Vabadussõja mälestusmärkide saamislugusid ning arutletakse teemal, mida on meil tänapäeva kaasa võtta Jõhvi sõjaeelsetest rahvuslikest ettevõtmistest," ütles Jõhvi muuseumi seltsi juhatuse liige Anne-Ly Reimaa.

Konverentsil esitletakse ka Aimar Kuldvere koostatud raamatut "Kindral Aleksander Tõnisson. Mälestused".

Konverentsi korraldab Jõhvi muuseumi selts koostöös kaitseliidu Alutaguse malevaga, seda toetavad Jõhvi vallavalitsus ja kultuurkapitali Ida-Virumaa ekspertgrupp.

Konverentsil osalemiseks tuleb eelnevalt registreeruda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles