Konnade kuningriik Kohtla-Järve kunstide koolis

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Näituse avamist pandeemia tõttu edasi ei lükatud: õpetajad tegid avamiselt otseülekande, auhinnad antakse tööde autoritele kätte hiljem.
Näituse avamist pandeemia tõttu edasi ei lükatud: õpetajad tegid avamiselt otseülekande, auhinnad antakse tööde autoritele kätte hiljem. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve kunstide kool korraldas koostöös Eestimaa looduse fondi ja Tartu ülikooli loodusmuuseumiga konkursi "Konnad teel(t)". Kohtlajärvelased esitasid fondi spetsialistidest koosnenud žüriile hindamiseks 105 joonistust ja skulptuuri. Kogu selle mitmekesisusega saab tutvuda galeriis Ruut 25. novembril avatud kokkuvõttenäitusel, mis jääb avatuks selle aasta lõpuni.

"Kõik tööd olid niivõrd head, et parimate väljaselgitamine osutus uskumatult keeruliseks ülesandeks. Pärast vaidlusi ja arutelusid valisime siiski välja need autorid, kes saavad konkursi peaauhinnad, kuid kaotajaid sellel konkursil pole," sõnas Eestimaa looduse fondi projekti "Konnad teel(t)" kommunikatsioonispetsialist Tatjana Lavrova näituse avamisel. 

Kunstiõpetaja Viktoria Krivoglazova ütles, et enne tööde kallale asumist rääkisid nad lastega klassis palju kahepaiksetest, arutlesid, miks vajavad kahepaiksed päästmist, millisel kohal nad on toiduahelas, miks me viibime ökoloogilise katastroofi äärel jne.

"Kedagi ei kohustatud osalema, kuid lapsed süvenesid teemasse niivõrd, et peaaegu kõik otsustasid sel teemal oma töö teha," rõõmustas ta. "Ning mis peamine: nad olid hingega asja juures ning tänu sellele tuli näitus haruldaselt liigutav."

Pandeemia tõttu on kool 4. detsembrini suletud, seetõttu viibisid galeriis näituse avamisel ainult õpetajad, kuid Olga Žarkova tegi avamiselt otseülekande. Galeriis laiuv konnade kuningriik jääb avatuks vähemalt aasta lõpuni, et sellega saaksid tutvuda nii õpilased ja nende vanemad kui ka linnaelanikud.

Looduskaitsjad lubasid, et tulevad Kohtla-Järve kooli siis, kui viirus järele annab, auhinnad aga saadeti konkursil osalenutele posti teel.

"Nii palju auhindu tuli meie kooli esimest korda," tõdes kunstiosakonna juhataja Aarne Hanni. "Need saavad kõik, kes pingutasid."

Kingikarbid võtsid enda alla mitu lauda. Neid avades ei varjanud õpetajad oma rõõmu: uhked loodusteemalised raamatud ja loodusajakirjad Горизонты Эстонии. "Kahtlemata ootab neis nii lapsi kui mingil määral ka meid rohkelt avastusi," ütles õpetaja Sergei Tsaregorodtsev.

Konkursi eripreemiad pälvisid Uljana Serebrjakova, Zahra Ibragimova, Daria Makarova, Jelizaveta Žarkova ja Anna Bakejeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles