Aveli Uustalu ja Tatjana Mannima jõudsid Eesti meistrivõistlustel koos poodiumile

Erik Gamzejev
Copy
Aveli Uustalu ja Tatjana Mannima olid üheskoos Eesti täiskasvanute meistrivõistustel esimest korda poodiumil 2019. aasta märtsis, mil Uustalu võiits oma esimese pronksi ja Mannima 15. meistrikulla. Täna tegid Ida-Viru naissuusatajad seda jälle, aga selle vahega, et nüüd oli Uustalu võitja ja Mannima pronksil.
Aveli Uustalu ja Tatjana Mannima olid üheskoos Eesti täiskasvanute meistrivõistustel esimest korda poodiumil 2019. aasta märtsis, mil Uustalu võiits oma esimese pronksi ja Mannima 15. meistrikulla. Täna tegid Ida-Viru naissuusatajad seda jälle, aga selle vahega, et nüüd oli Uustalu võitja ja Mannima pronksil. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

20aastane Aveli Uustalu võitis pühapäeval oma elu teise Eesti täiskasvaute meistritiitli 5  km vabastiilis, pronksile sõitis temast kaks korda vanem Tatjana Mannima. 

Ohakverest pärit Alutaguse suusaklubi esindav Uustalu võitis eelmise aasta lõpus oma  esimese meistritiitli 5 km klassikasõidus. Täna näitas ta, et valitseb praegu Eesti naiste suusatamist ka vabastiilis, mida ta ise oma tugevamaks küljeks ei pea. 

Aveli Uustalu oli lähimast konkurendist Anette Kasemetsast kiirem 20.7 sekundit, mis on 5 km eraldistardist sõidus veenev ülekaal. 

Seekord ei lasknud medalivõimalust käest ka nädala pärast 41aastaseks saav "igiliikur" Tatjana Mannima, kes esindab endiselt Kiviõli suusaklubi. 

Kui eelmise aasta lõpus jäi Mannima võitluses noorematega napilt esimesena medalita, siis täna napsas ta ise mõne sekundilise eduga pronksmedali  Hanna-Brita Kaasiku ja Keidy Kaasiku eest. Mannima alustas tervavalt ja oli poolel distantsil teine, jäädes Uustalust maha vaid kuue sekundiga. 

Kaks järjestikust meistritiitlit peaksid andma Aveli Uustalule võimaluse osaleda sel talvel ka esimest korda täiskasvanute tiitlivõistlusel - veebruari lõpus Saksamaal Oberstdorfis algavatel suusaalade maailmameistrivõistlustel.  

Meeste 10 km vabastiili rajal tegi Alutaguse suusaklubist hea sõidu 19aastane Danny-Rocco Anton, kes tuli esmakordselt täiskasvanute arvestuses esikümnesse - seitsmendaks. M20 arvestuses pälvis ta aga hõbemedali. Eesti täiskasvanute meistriks tulnud, hiljuti ka maailma karika etapil  punktikohale jõudnud Martin Himmale jäi Anton alla poolteist minutit. Oma vanuseklassi meistritiitlist lahutas veidi üle poole minuti.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles