Aveli Uustalu tuli sel talvel kolmandat korda Eesti meistriks ja läheb MMile

Erik Gamzejev
Copy
Aveli Uustalu on kolme meistritiitliga veenvalt tõestanud, et on praegu Eesti parim naismurdmaasuusataja.
Aveli Uustalu on kolme meistritiitliga veenvalt tõestanud, et on praegu Eesti parim naismurdmaasuusataja. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Aveli Uustalu tuli laupäeval Eesti täiskasvanute meistriks murdmaasuustamise klassikasprindis ja pääseb võistlema suusaalade maailmameistrivõistlustele Saksamaal Oberstdorfis. 

Otepääl Kunimäe tõusuga rajal toimunud võistlusel tagas Alutaguse valla Ohakvere külast pärit 20aastane Uustalu eelsõidust edasipüüsu neljanda ajaga. Finaalis edestas ta aga kõiki konkurente. 

Alutaguse suusaklubi esindava Uustalu jaoks oli see sel talvel juba kolmas Eesti meistritiitel. Ühtlasi on ta kindlustanud pääsu ka elu esimestele täiskasvanute tiitlivõistlustele - veebruari lõpus Saksamaal algavatele suusaalade maailmameistrivõistlustele. 

Aveli Uustalu alustas suusatamist Illuka legendaarse treeneri Vello Liliumi juhebndamisel. Hiljem on teda treeninud Timo Juursalu ning Margus Uibo. 

N18 klassis sai sprindis 25 osaleha seas tubli üheksanda koha paljudest konkurentidest kolm aastat noorem Herta Rajas Alutaguse suusaklubist. Tema klubikaaslane Ragnar Krauvärk oli M18 klassis 32 osaleja seas kümnes. 

Reedel Põlvamaal Mammastes toimunud Eesti meistrivõistlustel 10 km sõidus Uustalu kaasa ei teinud. Hiljuti 41aastaseks saanud Kiviõli suusaklubi esindav Tatjana Mannima noppis aga sel võistlusel järjekordse medali - seekord pronksi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles