Vallavalitsus kahtleb Repinskile esitatava kahjunõude võimalikkuses

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Opositsiooni eelnõus Repinskilt ja Naumkinilt Jõhvi vallale tekitatud kahju sissenõudmise kohta leidis vallavalitsus mitmeid vajakajäämisi ning tõdes, et nõude perspektiivikust tuleb kaaluda.
Opositsiooni eelnõus Repinskilt ja Naumkinilt Jõhvi vallale tekitatud kahju sissenõudmise kohta leidis vallavalitsus mitmeid vajakajäämisi ning tõdes, et nõude perspektiivikust tuleb kaaluda. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi vallavalitsus leiab, et otsus nõuda endistelt vallavalitsuse liikmetelt välja vallale raamatukogu direktori Ingrid Spitzi vallandamisega tekitatud kahju võib olla perspektiivitu.

Detsembri keskel esitas opositsiooni kuuluv Paul Paas volikogule eelnõu, kus viitab 2019. aasta märtsis tehtud otsusele, millega toona Martin Repinski juhitud neljaliikmeline vallavalitsus vabastas ühel häälel päevapealt ametist Jõhvi keskraamatukogu direktori Ingrid Spitzi. Põhjenduseks toodi asjaolu, et Spitz on kahjustanud valla mainet, kuna rääkis avalikult sellest, kuidas Repinski survestas teda poolte kokkuleppel ametist lahkuma ning pakkus talle selle eest vastutasuks kuue kuu palga suurust hüvitist. Kui mitmed ametnikud ja vallaasutuste juhid olid säärasele survele allunud, siis Spitz keeldus. 

Spitz kaebas enda vallandamise töövaidluskomisjoni ning sai seal võidu koos aastapalgasuuruse hüvitisega. Vallavalitsus otsust ei vaidlustanud ning maksis ligi 30 000 euro suuruse hüvitise välja.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles