KULTUURKAPITALI ELUTÖÖPREEMIA: Sillamäe muuseumi peavarahoidja Aleksandr Popolitov

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Aleksandr Popolitovi kokku pandud kollektsioonis on rohkelt mineraale, sealhulgas ka ainulaadseid.
Aleksandr Popolitovi kokku pandud kollektsioonis on rohkelt mineraale, sealhulgas ka ainulaadseid. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kunstnik ja restauraator, kollektsionäär ning Sillamäe muuseumi peavarahoidja Aleksandr Popolitov pälvis kultuurkapitali elutööpreemia Sillamäe ajaloo talletamise eest. 13. jaanuaril aga tegi ta linnale  kingituse: andis ametlikult üle mitu aastakümmet kogutud mineraalide kogu.

"Muuseumitöötajate vaevarikas töö jääb sageli märkamata," nentis Sillamäe muuseumi direktor Aala Gitt. "Seepärast oleme selle uudise üle õnnelikud. Meil on hea meel ka oma kolleegi üle: veerand sajandit on märkimisväärne osa tema elust, mille ta on pühendanud muuseumile. Igas meie ekspositsioonis ja muuseumiväljaandes on sees suur osa tema tööst."

20. veebruaril saab Aleksandr Popolitov 75aastaseks ning selle tähtpäeva eel otsustas ta ise oma kodulinnale kingituse teha. "Olen juba ammu aru saanud, et sageli on meeldivam ise kinke teha kui neid saada," arutleb ta. "Las inimesed tulevad muuseumi, vaatavad ja imestavad looduse loomingu üle."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles