Ida-Viru vokalistid paistsid Karjala pealinnas silma

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Püüdlikul ja andekal Artjom Smirnovil pole vahet, kus laulda − ta teeb seda ikka ja alati suure andumusega.
Püüdlikul ja andekal Artjom Smirnovil pole vahet, kus laulda − ta teeb seda ikka ja alati suure andumusega. Foto: Erakogu

Karjala pealinnas Petrozavodskis kestis üle kuu aja IX rahvusvahelise koorifestivali-konkursi "Vivat, poisid!" raames video teel toimunud vokaalikonkurss "Braavo, maestro!". Võitjaks tuli Ahtme kunstide kooli akadeemilise vokaali eriala õpilane Artjom Smirnov ning 2. ja 3. astme laureaadi tiitli pälvisid Narva muusikakooli kooriosakonna õpilased.

Konkursist võttis osa 28 koori, vanemas vanuserühmas pälvis Narva poistekoor II koha diplomi. Tänukirjad anti üle nende juhendajale Svetlana Gorjušinale ja konstertmeister Pavel Zubovile.

Vokaalikonkursil "Braavo, maestro!" osales 43 solisti Venemaa eri linnadest, Eestit esindasid kohtlajärvelased ja narvalased. 10-12aastaste laste vanuserühmas tunnistati parimaks Ahtme kunstide kooli õpilase Artjom Smirnovi esinemine (juhendaja Reena Bõkova, kontsertmeister Pjotr Markov). Kolmanda koha auhinnad said Narva muusikakooli õpilased Lev Polunin, Artjom Volkov ja Samuil Petrov.

"Artjomil oli see juba neljas online-konkurss," rõhutas Reena Bõkova. "Ning iga konkurss on tema auhindade kogusse lisa toonud. Konkursilt "Prinarovje" tuli 2. koht, konkursilt Olga Sosnovskaja auhinnale 2. preemia ja eriauhind Itaalia teose parima esituse eest. Petrozavodskist tuli võit ning nüüd ootame auhinda Prantsusmaalt − rahvusvaheliselt laste ja noorte muusikute konkursilt "Nouvelles Etoiles". Viimasel osales ka meie 8aastane õpilane Emilia Lebedeva ning nad mõlemad tulid 3. astme laureaadiks."

Veebi teel toimuvad konkursid on tavapäraseks muutumas ning pedagoogide sõnul on selles ka plusse: nõnda on võimalik üksteise pingutuste ja saavutustega lähemalt tutvuda ning neid hinnata − koolid ja lähenemised on ju kõigil erisugused. Konkursipäevad on samuti sündmusterohked, kuna lisaks etteastete vaatamisele-kuulamisele pakutakse muidki võimalusi: korraldajad postitavad huvitavaid ja informatiivseid videoid ning intervjuusid dirigentide ja žürii liikmetega. Õpetajate täienduskoolituskursused ja laste meistriklassid toimuvad samuti distantsilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles