Jõhvi pani koroonapuhangu tõttu kinni Pillerkaari lasteaia (1)

Erik Gamzejev
Copy
Jõhvi pargi servas asuv lasteaed Pillerkaar on kinni kuni järgmise teisipäevani.
Jõhvi pargi servas asuv lasteaed Pillerkaar on kinni kuni järgmise teisipäevani. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi uusim lasteaed Pillerkaar on alates selle nädala esmaspäevast koroonaviiruse tõttu kümneks päevaks suletud, suur viirusepuhang on tabanud ka Jõhvi sotsiaalmaja. 

Kuigi lasteaedade töötajate ja laste seas on koroonasse nakatumise juhtumeid ka varem ette tulnud, pani Jõhvi nüüd esimest korda kümneks päevaks − kuni 1. märtsini (kaasa arvatud) − kinni terve lasteaia, kus käib üle 120 lapse.

Nakatus viis töötajat 

"Selline oli kujunenud olukorras terviseameti soovitus," sõnas Jõhvi abivallavanem Evelyn Danilov, kelle sõnul oli esmaspäeva lõunaks koroonaviirus diagnoositud juba viiel töötajal. "Nii ulatuslikku nakatumist pole Jõhvi lasteaedades varem olnud."

Danilovi sõnul on nakatunute lähikontaktseteks olnud suur osa töötajatest ja ka lastest. "Viiruse leviku oht on seal praegu väga kõrge," ütles ta, märkides, et just seetõttu ei soovitanud terviseamet hoida lasteaeda töös.

Tema teada ei olnud esmaspäevalõunase seisuga ükski lapsevanem pöördunud vallavalitsuse poole murega, et neil pole võimalik kümne päeva jooksul, mil lasteaed on kinni, oma last kusagile jätta. "See on kindlasti väga halb olukord. Loomulikult on vanematel seetõttu tööl käimine raskendatud," tõdes ta.

Teised Jõhvi lasteaiad, Kalevipoeg ja Sipsik, on praegu avatud.  

 

Jõhvi vene põhikooli töötajatest nõustus vaktsineerimisega 40 protsenti 

Jõhvi eesti põhikooli töötajad, kes soovisid, said esimese vaktsiinidoosi eelmisel nädalal, vene põhikooli õpetajate vaktsineerimine peaks toimuma sel nädalal.

Kui eesti põhikoolis nõustusid vaktsineerimisega umbes pooled töötajad, siis vene põhikoolis oli neid abivallavanem Evelyn Danilovi andmetel vähem: 40 protsendi ringis. "Ega need arvud suured ole, aga on arusaadav, et osal inimestel on vaktsineerimise suhtes hirm ja teadmatus," sõnas ta. 

Koroonaviiruse levik on Ida-Virumaal pööranud taas tõusuteele: viimase nädala jooksul diagnoositi viirus 664 inimesel, haigestumuse tase 100 000 elaniku kohta kerkis 825 pealt ligemale 950ni. Küll aga langes Ida-Virumaa esikohalt võrdluses teiste maakondadega haigestumuse ulatuse osas, kuna viimaste päevadega läks mööda Saaremaa, kus see näitaja on tõusnud 1260ni. Eesti keskmine oli esmaspäeva hommikul 763. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles